Niet van Deutsche Bank en Allianz 

Duitse hypotheken

Rectificeren doet nog steeds pijn. Waarom eigenlijk?

Dit artikel opende de Volkskrant van 31 mei 2013:

“Duitse banken komen naar Nederland met goedkope hypotheken

Door: Yvonne Hofs

Vanaf vandaag kunnen huizenkopers in heel Nederland een Duitse annuïteitenhypotheek tegen lage rente afsluiten. Een consortium van zo’n twintig Duitse instellingen, waaronder grootmachten als Deutsche Bank en Allianz, begeeft zich op de Nederlandse hypotheekmarkt en staat op het punt een prijzenoorlog te ontketenen met de ‘dure’ Nederlandse banken.

Dit hebben twee aan het consortium gelieerde hypotheekadviseurs in Nederland en Duitsland bevestigd. De Duitse hypotheken zijn te koop bij twintig zelfstandige hypotheekadviseurs in heel Nederland. Van hen wil voorlopig alleen Adfinis in Deventer in de publiciteit.”

De Ombudsvrouw van de krant Margreet Vermeulen (foto) op 15 juni 2013:

“De volgende dag stond op pagina 4 een vervolgverhaal. ‘Duitse hypotheek komt echt, zeggen de adviseurs’, luidde de kop. Maar wie het artikel grondig las, kwam tot een heel andere conclusie. Namelijk dat die Duitse hypotheken er misschien helemaal niet komen…

…Als lezers fouten signaleren en vervolgens zien dat de redactie ze niet rechtzet, tast dat de geloofwaardigheid van de krant aan. En als de krant kleine miskleunen corrigeert (slager Putman heeft niet de Bronzen Rookworst gewonnen maar het nationale kampioenschap) maar de grote niet, dan is dat ook slecht voor het gezag van de krant.”

 • Reacties

 • JP Blankert | 23/06/13 om 17:33

  Beste zoekers naar de waarheid, ik reageer op Yvonne Hofs’ artikel van 20 juni 2013. Ik kan verklaren waarom het zo gaat.

  Er zijn DRIE HUIDIGE verschaffers van Duitse hypotheken voor Nederlandse huizen. Maar: ze willen dolgraag BUITEN de publiciteit blijven. Ik zeg dan ook niet wie het zijn, maar wel wil ik bekennen dat ik als tussenpersoon een contract met alle 3 heb afgesloten. Ik liever dus kandidaten aan, zij blijven totaal buiten de pers, tussenpersonen zoals ik half buiten de pers, en dat is allemaal om een ‘stortvloed’ te voorkomen.

  Zie ook de site http://duitsehypotheken.net/ vernieuwd per 23 juni 2013.

  Allianz en Deutsche Bank zijn het nu dus zeker niet, maar enkele kleintjes wel. Maar als iedereen op ze af komt, zoals toen Adfinis, kan met het werk ook in 3 ploegendienst niet aan…vandaar. Dus de pers pakte 30 mei BREDER uit dan de verkoopgrage mensen van Adfinis hadden gedacht….en daardoor (‘de overval’) houden degenen die het ECHT doen zich koest. Je moet dan aan bureaus van 10 man denken…die kunnen niet zomaar 30 mensen aannemen, boven een bepaalde snelheid wil je niet groeien….

  Dus ik vind het moeilijk: hoe had de Volkskrant moeten rectificeren: ‘Excuses, het is niet zo op brede schaal als wij dachten, edoch er zijn enkele partijen die het WEL DOEN. NU AL. Alleen hebben ze ons bezworen dat we hun naam geheim moesten houden, om ‘overval’ te voorkomen. Vandaar dat we nu gebruik maken van onze journalistieke zwijgplicht’.

  Zoiets?

  Met vriendelijke groet,

  tussenpersoon Ir JP Blankert M.A., info@DuitseHypotheken.net, 23 juni 2013

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen