Met Dautzenberg het theater in 

Leugens.nl sponsor van voorstelling Stapel

Hoogleraar nu ook officieel toneelspeler.

Gelezen: Persbericht Dautzenberg

Samen met schrijver Anton Dautzenberg gaat ex hoogleraar sociale psychologie Diederik Stapel schrijven en het theater in.
Onder de titel ‘De Fictiefabriek’ produceren ze samen een brievenboek en een theatervoorstelling, over twee mannen die „het niet redden zonder fantasieën en illusies”.

Dautzenberg is bekend van gefingeerde interviews en recensies en hij schreef een pamflet over Diederik Stapel. Hier een aardig citaat:

“Stapel stapelde betekenis op betekenis, husselde die door elkaar en evoceerde zo een fantastisch labyrint van op het eerste oog evidente waardheden, maar die bij close reading blijken te sprankelen van de ambiguïteit. Een literaire prestatie van formaat.

Door zijn voormalige werkgever, de Universiteit van Tilburg, wordt hij volledig afgebrand. Alsof de universiteit géén fictiefabriek is. Noem mij twee hoogleraren die op basis van dezelfde feiten tot eenzelfde conclusie komen…”

Het boek De Fictiefabriek moet over een jaar verschijnen, de voorstelling staat gepland voor het theaterseizoen 2014-2015. Wordt althans gemeld. Reden genoeg voor leugens.nl om sponsoring van deze onderneming aan te kondigen.

“Dit past perfect binnen het formaat van de uitgave die een beeld biedt van hedendaagse illusies, zelfbedrog en notoire jokkebrokken.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen