Helegaar niewaar 

Juan Antonia Flecha versus de Volkskrant

Klacht van Spaanse wielrenner tegen Robert-Jan Friele en Mark Misérus.

Vrijdag 14 juni 2013 staan de krant en de journalisten in het beklaagdenbankje van de Raad voor de Journalistiek vanwege het artikel “Juan Antonio Flecha was klant van dopingarts Fuentes” van 3 april 2013.

Volgens Flecha, renner van de Nederlandse wielerploeg Vacansoleil-DCM, bestond voor de publicatie onvoldoende grondslag. Dus is de Volkskrant ten onrechte niet tot rectificatie overgegaan.

Het artikel staat online, met ondermeer:

“Flecha (35) liet in 2006 minstens vier keer bloed aftappen in Spanje, blijkt uit Fuentes’ administratie, in beslag genomen bij zijn aanhouding op 23 mei van dat jaar. Flecha reed dat seizoen voor het eerst in dienst van Rabobank. Hij kreeg van Fuentes de codenaam Clasicómano en klantnummer 33.

Flecha heeft altijd volgehouden dat hij niets met verboden middelen te maken had. Als onderdeel van het Nederlandse dopingakkoord heeft zijn ploeg Vacansoleil hem rechtstreeks gevraagd of hij dope heeft gebruikt. Flecha heeft dit ontkend…

Verder heeft Vacansoleil het dossier van Operación Puerto laten bestuderen. De ploeg kwam tot de conclusie dat niets er op wees dat Flecha klant was van Fuentes.”

Spannend!

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen