Leiden ze vaker tot goed huwelijk? 

Dating sites

De heren John Cacioppo en Gian Gonzaga tonen het wetenschappelijk nut aan, maar zijn close met datingsite eHarmony.

Gelezen: British Psychological Society, Scientific American.

Uit groot onderzoek onder bijna 20.000 respondenten door de University of Chicago blijkt dat van de online begonnen huwelijken 6 procent spaak loopt en van niet online begonnen relaties 7,7 procent.

“Dating zorgt voor 25 procent stabieler relaties”, luiden dan de koppen van artikelen op veel websites en in kranten

De onderzoekers hebben banden met een datingsites. John Cacioppo is adviseur van eHarmony. Een andere auteur en Gian Gonzaga was er in dienst. Eharmony betaalde. De onderzoekers zeggen alle mogelijk waarboren te hebben ingebouwd om vooringenomenheid uit te schakelen. Ook negatieve resulaten zouden ze gepubliceerd hebben, was de afspraak met eHarmony.

Eli Finkel, hoogleraar aan Northwestern University in Chicago, bekijkt het onderzoek van zijn collega’s argwanend. Hij was eerder kritisch over de code (algoritmes) die dating sites hanteren om personen te koppelen. Ze zijn niet bewezen beter dan de tante vroeger of welke andere vorm van hulp bij koppeling ook.

Zie ook het vraaggesprek met Finkel. Dating is een terugkerend onderwerp op Leugens.nl.

Pas bij de ontmoeting blijkt of het klikt. En ook dat kan illusie blijken te zijn. Maar dat is met alles in het leven. We verklaren graag achteraf het stomme toeval. Ofwel: God heeft gewild dat we bij elkaar kwamen. Als ie bestaat….

Vooralsnog bieden dating sites lekkere spanning van de beloften van genot en verliefdheid, en wellicht zelfs liefde of wat daarvoor door moet gaan.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen