Boeiend wetenschappelijk stel 

Karima Kourtit en Peter Nijkamp

Voorlopig in de schijnwerper na heisa om dissertatie en doctorstitel.

Gelezen: NRC Handelsblad, Volkskrant, GeenStijl

De promotie van Karima Kourtit aan de Vrije Universiteit is deze week op het laatste moment, wegens gemelde onregelmatigheden in het proefschrift.
Die promotie is wel nodig. Immers, ze blijkt al jaren de doctorstitel te voeren op wetenschappelijke publicaties.

Dat doet ze samen met haar promotor Peter Nijkamp, voormalig NWO-voorzitter, Spinozaprijswinnaar en universiteitshoogleraar aan de VU.

Nijkamp was onder meer in 2011 mederedacteur van een bij Springer verschenen bundel artikelen Advances in Spatial Sciences, waarin Kourtit als doctor in de lijst van editors wordt vermeld.

Kourtit was genomineerd voor de Amsterdam Science & Innovation Award 2013, met als jurylid…Peter Nijkamp.

Na een beetje googelen blijken Kourtit en Nijkamp samen veel gepubliceerd te hebben, zoals in ESB. En een te verschijnen boek.

Kourtit incasseerde in 2009 22.000 euro van de Hogeschool Utrecht voor discriminatie en intimidatie aan haar adres.

“Immigranten leveren juist geld op”, stelde prof. dr. Nijkamp in 2010 naar aanleiding van Wilders’ verzoek om de kosten van de immigratie in kaart te brengen.

  • Reacties

  • Jacques | 22/10/17 om 18:57

    Werd Baruch Spinoza niet Amsterdam uitgejaagd door de parnasiem op gezag van de gristenen? Laat nu die Nijkamp, hoogleraar aan een gristelijke universiteit, met de Spinoza-prijs zijn versierd! Er is een steekje los aan deze rare wereld.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen