Nix hypocrisie zeg 

Pieter van Geel

Geen tijd voor schaamrood.

Gelezen: FWS.nl, Omroep Brabant

Eerst streed Pieter van Geel als staatssecretaris voor Milieu voor een verbod op plastic flessen die de leefomgeving zo vervuilen. Nu is Pieter voorzitter van de FWS, de club van frisdranken en waterleveranciers, vooral in plastic.

En nu is het voor Pieter genoeg geweest, met de strijd tegen de fles: “Mijn benadering is uitsluitend: wat is het beste voor het milieu. Dat moeten we zakelijk bespreken en niet met emoties over weggooiflesjes of statiegeld. Dat zijn middelen om dat doel te bereiken waar ik voor sta.”

Hij roept nog even dat de kwaliteit van het drinkwater achteruit gaat en dat we dus aan de fles moeten. Waar zemelen we eigenlijk weer over, mijnheer Van Geel is hartstikke maatschappelijk betrokken. Datwe dat niet willen begrijpen, zeg. Hier zijn column ook:

“Toen ik besloot een punt te zetten achter mijn professionele politieke carrière, heb ik een mooi pakket kunnen samenstellen van functies die raakvlakken hebben met de maatschappelijke thema’s die ik belangrijk vind….

Toen ik werd gevraagd om voorzitter te worden van de FWS, heb ik om twee redenen ‘ja’ gezegd. Allereerst ben ik redelijk ingevoerd in het verpakkingendossier. Als staatsecretaris van milieu heb ik daar jarenlang mee te maken gehad.

Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in wat er in de samenleving omgaat met betrekking tot voeding en gezondheid. Dat zou een genuanceerd debat moeten zijn en dat is het niet altijd. Het spreekt mij aan dat de FWS hierin een proactieve rol speelt, met afspraken en zelfbinding. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren.”

Nou dan…

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen