Nederland in slaap gesust 

Jan Bennink en de euro

Reclameman met ballen heeft spijt van één campagne.

Gelezen: Adformatie, 14 maart 2013

Jan Bennink in een column over schaamte over campagnes die hij heeft bedacht:

“Is er dan geen enkele campagne die me ’s nachts achtervolgt? Toch! Er is één geest die ik niet van me af kan schudden. Omdat het achteraf zo eindeloos fout was wat we deden. In een killing team met Patrich Dorrestein, Kees Sterrenburg en Martijn Horvath…was ik verantwoordelijk voor de start van de Nederlandse Eurocampagne die Nederland massaal in slaap suste en in polonaise op 1 januari 2002 naar het pinapparaat joeg…

Als initiatiefnemer van BurgerforumEU schaam ik mij uiteraard kapot voor deze daad en prober ik zoveel mogelijk de geleden schade te repareren. Maar als reclamejongen ben ik nog steeds een beetje trots.”

 • Reacties

 • Scarlatti Bombatti | 23/03/13 om 09:52

  Hoe kwam dat dan dat je dat toen hebt gedaan? Vertèl!

 • Carla Mol | 23/03/13 om 09:55

  Respect voor Jan Bennink. Maar schrijf ook nu dan een artikel over deze spijt en hoe fout de €uro is, juist als initiatiefnemer van het Burgerforum. Waarschijnlijk dat er nog meer mensen over de streep gehaald kunnen worden om het Burgerformulier te tekenen! “NEDERLAND WAKKER GESCHUT”.

 • cindy van kuyen | 23/03/13 om 10:58

  Ben het met Carla eens. Riespekt voor het uit de kast komen ;p en voor het opzetten van het burgerinitiatief, maar mensen hebben info nodig die ze kunnen vertrouwen! Als een gewezen ‘insider’ kun je hele duidelijke en werkelijke informatie geven. Gooi dat het web op. Mensen gaan iets doen als ze het begrijpen. Dat is volgens mij ook een btje het wapen geweest van de overheid: de bevolking zó dood slaan met ingewikkeldheden, dat ze niet op dúrven te staan, uit angst dat ze het fout hebben.

 • DJb Pierot | 23/03/13 om 11:58

  Ben het helemaal met je eens.
  Lef en durven zijn twee verschillende dingen in deze maffe wereld.
  Door een foutje in Erasmus mc ben ik aan de zijlijn terecht gekomen en zie zo veel om me heen gebeuren door de valse mensen zonder geweten worden we in de armoe gedreven. Ben drie jaar monddood geweest en zou het van de daken willen schreeuwen……
  Net als de Havenstaking tig jaar geleden……

 • Harry Broker | 23/03/13 om 15:58

  Iedereen maak fouten. Jan, jij heb een goed hart Oud Minister Van Der Zalm is nu een rijke gepensioneerde ambtenaar, die het Nederlandsche Volk naar de (EU), slachtbank had gebracht, in ruil voor een grote som geld. Niet jij, hoor?

 • lelijk | 23/03/13 om 16:59

  oppassen voor de man achter leugens.nl hij is niet te vertrouwen en gaat het liefst over lijken

 • Peter Olsthoorn | 24/03/13 om 07:21

  Integendeel, mijnheer lelijk. Ik ben zeer begaan met de mensheid en help graag. Ik vraag me wel af of het zin heeft om dat via Leugens.nl te doen. Het jokken is niet afgenomen zoals de bedoeling was. Bovenal wordt ook nogal veel lelijks door anonieme, dus laffe mensen bebezigd. Jammer, en voor mij tijdverspilling om daar aandacht aan te moeten besteden. Dus tijd om te kappen.

 • Harry Dillema | 31/03/13 om 16:55

  Iedereen maakt fouten, Jan geeft ze toe. Eenzame klasse op Twitter. Ik zal je missen.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen