In zaak Marianne Vaatstra 

Pseudowerkelijkheid

Het is niet wat het is, maar wat we willen dat het is.

Gelezen: Volkskrant

Uit een reconstructie van Ana van Es en Elsbeth Stoker van de Volksrkant over het onderzoek naar de moord op Marianne Vaatstra:

“Je kunt als politie wel nuchter en logisch blijven nadenken, maar je wordt ingehaald door een pseudowerkelijkheid van de bewoners en de media. Je weet 99 procent zeker dat een asielzoeker het niet heeft gedaan, mar je moet het 100 procent zeker weten.”

Een uitspraak om eens een weekend over na te denken. Hij is van weenshapper/uitvinder Peter de Knijff, als hoogleraar populatie- en evolutiegenetica al in een vroeg stadium betrokken geraakt bij het dna-onderzoek rond de moord.

Hij constateerde op grond van – min of meer illegaal – onderzoek voor de politie dat de dader ‘zeer waarschijnlijk uit Noord-West Europa afkomstig was, dus hoogstwaarschijnlijk geen asielzoeker van buiten dit gebied kon zijn.

Nog een boeiende voor Leugens.nl uit hetzelfde artikel. Over een andere verdachte die verward was. Zijn dna blijkt niet overeen te komen met dat van het daderprofiel. Een anonieme politieman: “Als we geen dna hadden gehad, waren we doorgegaan met het verhoor en had hij misschien een bekentenis afgelegd.

Die speudowerkelijkheid is het krachtigst to stand gebracht door het weblog van Wim Dankbaar (foto) die krankzinnige complottheorieën verspreidde.

Men leze ook “Thinking Fast and Slow” van Daniel Kahneman, wellicht het beste boek over onze manier van denken.

 • Reacties

 • eliz | 25/02/13 om 15:53

  micha KAT heeft het beste onderzoek gedaan naar de moord op marianne.
  het is inderdaad jammer dat hij te vaak schreeuwt en over zijn toeren raakt en uiteindelijk nu helaas terecht vermoedt dat erop hem gejaagd wordt, maar dat maakt dit onderzoek niet minder.
  In de zaak over de liegende rechter, en ook zijn zeer vroege onthullingen over de SNS bank, vond hij het gelijk aan zijn zijde.
  de jongelui met wie marianne die avond op stap was, zwijgen.ook haar ‘vriendin’ die zag dat ze in een auto werd gesleurd. alsook de vrouw die wakker werd van mariannes gillen toen ze werd beetgegrepen.
  de fietsen van de jongelui stonden voor haar huis, ze heeft ze daar zien staan praten,en mariannes banden waren onklaar gemaakt uit een grapje.
  marianne is dus niet door het tunneltje gefietst, want haar band was lek.
  worden deze eerstelijns getuigen gehoord????

  ze is meegesleurd, verkracht en vermoord op het asielzoekerscentrum. door ene ali hassan en trawanten.
  de fiets die bij het weiland stond waar haar lichaam werd gevonden, vertoonde geen vingerafdrukken en was haar fiets niet.hij werd gestolen bij een soort museumpje in de buurt.
  jasper vaatstra is onschuldig en heeft een bizonder onbetrrouwbare, vooringenomen advocaat.
  de vader van marianne is vervaagd in drank verdriet en wat niet al -hij laat zich zelfs de machiavelli prijs aansmeren- en haar moeder heeft altijd al vermoed dat veel te veel getuigen hebben verzwegen wat er vlak voor de ontvoering is gebeurd.
  maar ze is onder druk van haar bang gemaakte familie en werkelijk ‘criminele’ instanties – lees: justitie en zijn SG Demmink- bezweken.
  doofpotten bestaan – zeker sex en pedo doofpotten- en eenieder die verder denkt over zaken die onder het tapijt zijn geschoven, wordt gek verklaard.
  zo is de mens,gemakzuchtig en bang,met dichtgelijmde ogen.
  het ga u allen goed.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen