Spanningen tussen magnaat en chauffeur fabel 

Freddy Heineken en Ab Doderer

Frénk van der Linden zet eigen foutjes recht

In de Volkskrant van zaterdag 9 februari schrijft ‘publicist’ Frénk van der Linden in een ingezonden brief:

“Soms staan er fouten in de krant die je zelf in de hand hebt gewerkt. Scenarioschrijver Roeland Linssen, samen met zijn broer Marc auteur van het script voor de tv-serie Freddy, over bierbrouwer Heineken, zei deze week in de Volkskrant: ‘Over de ontvoering zelf is veel bekend, maar over de relatie met Ab Doderer, Heinekens chauffeur, niet. We weten alleen dat ze elkaar na de ontvoering nooit meer hebben gesproken, en dat Heineken een smak geld naar Doderer heeft overgemaakt.’

Op deze veronderstelde spanningen hebben de scenarioschrijvers naar eigen zeggen een deel van het script gebaseerd. Toen in 2011 de speelfilm De ontvoering van Freddy Heineken in première ging, zei ik in De Wereld Draait Door als journalist te hebben vernomen dat Doderer enkele miljoenen had gekregen van Heineken.

Dat verhaal bleek niet te kloppen – mea culpa -, maar is een eigen leven gaan leiden.

De feiten zijn dat Ab Doderer geen miljoenen heeft ontvangen, maar wel in staat is gesteld om vervroegd met pensioen te gaan. Daarnaast heeft Freddy Heineken tot aan zijn dood contact onderhouden met Doderer.“

  • Reacties

  • karel groenewegen | 03/04/18 om 08:26

    Dit is verder een prive zaak tussen Heineken en Doderer
    wat ons helemaal niks aan gaat.

  • Erik Hoogspa | 24/04/19 om 21:19

    Misschien wel Karel maar het had hem wel gesierd als hij bijvoorbeeld, het geldbedrag dat teruggevonden werd, had geschonken aan Doderer.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen