Lekker interessant doen zonder kennis 

Voorspellingen abdicatie

Nog tot een dag voor de bekendmaking van het aftreden van Beatrix was er een voorspelling met grote stelligheid.

In de boeiende wekelijkse rubriek Medialogica in de Volkskrant van zaterdag analyseren Jean Pierre Geelen en Wilma de Rek het optreden van de Nederlandse media.

Dit weekend gaat Wilma de Rek terug naar de voorspellingen van velen over de abdicatie van de vorstin. Speculaties lopen al jaren.

We googelen nog even naar Rudie Kagie in Vrij Nederland die op 29 januari 2008 maar liefst tien argumenten aanvoerde waarom de koningin toen zou aftreden.

En uiteraard een slag om de arm: “‘Beatrix treedt niet eerder af dan in de zomer van 2009,’ verzekert een functionaris die ervan uitgaat dat te zijner tijd een protocolair rolletje voor hem bij het ceremonieel zal zijn weggelegd. Zijn informatie ontleent de man aan bronnen op het hoogste niveau. Hij wilde van het Hof weten met welke data hij rekening moest houden bij het maken van zijn vakantieplannen.”

En de De Telegraaf en professor Henri Beunders wisten in april 2009 zeker dat de aankondiging van het aftreden nabij was.

Wilma de Rek herinnert zich kopte nrc.next van 30 januari 2009: ’09-09-09, een mooie dag om te beginnen als koning.’ Was getekend: Jannetje Koelewijn en Merel Thie

De Rek: “En zo ging het door, maand na maand, jaar na jaar. Tot afgelopen zondagavond. Toen zette Volkskrant-journalist Jan Tromp voor de camera van KRO’s Brandpunt zijn allerstelligste gezicht op en deelde hij mee dat Beatrix voorlopig níet zou aftreden. Eerst moest kleindochter Amalia ‘de jaren van onderscheid’ hebben bereikt.”

Zie Brandpunt van 27 januari waarin Tromp (foto) zegt Dat Beatrix zo ver vooruit reageert dat ze wil dat haar geliefde kleindochter Amalia nog kan zien hoe je koningin moet spelen.

Of daar niet voldoende beelden van zijn. Maar goed, met de kennis van nu…

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen