Danny Nelissen bekent bedrog 

Rabo-verklaring na dopingbekentenis

De logica van de bank die wat te verbergen heeft.

Gelezen: Verklaring Rabobank

Wilfred Genee hield een goed interview met Danny Nelissen over dienst dopinggebruik bij Rabo, nadat RTL Nieuws hier eerder gewag van maakte en NRC anoniem. Rabobank kwam met een verklaring:

“Reactie Rabobank op bekentenissen dopinggebruik in wielerploeg

Diverse betrokkenen hebben recentelijk – al dan niet anoniem – in de media bekentenissen afgelegd over dopinggebruik door renners van de Rabowielerploeg. Sommige bekentenissen gaan terug tot 1996, toen Rabobank is gestart met wielersponsoring.

Dit is ontluisterend en schokkend.

Rabobank is 17 jaar geleden vol overtuiging en met een duidelijke missie in de wielersport gestapt. Rabobank heeft altijd gestreefd naar een schone sport en heeft er vanaf de start van haar sponsoractiviteiten alles aan gedaan om een zero-tolerance beleid te handhaven.

Rabobank maakte op 19 oktober 2012 bekend dat ze per 31 december 2012 zou stoppen met sponsoring van de professionele herenwielerploeg. Bert Bruggink, lid van de raad van bestuur, zei hierover: “Het gaat met pijn in het hart, maar voor onze bank is het een onvermijdelijke beslissing. Wij zijn niet meer overtuigd dat de internationale professionele wielerwereld in staat is om een schone en eerlijke sport mogelijk te maken. Wij hebben niet het vertrouwen dat dit op afzienbare termijn ten goede zal keren.”

De recente bekentenissen sterken te bank in de overtuiging dat zij hiermee een goed besluit nam…”

Lees het goed: Rabo stopte met sponsoring vanwege vrees voor de toekomst. Nu komen er bekentenissen van jaren terug, en Rabo zegt: zie je wel, goed dat we eruit stapten. Een drogreden, zwarte streep op het voorhoofd.

Zoals steeds hier geschreven stapte Rabo er niet uit vanwege vrees voor de toekomst, maar vrees voor onthullingen. Dan kan de bank zeggen: zie je wel, we zijn eruit gestapt. Goed voor een nummer 1 notering in de Leugen top 10 over 2012.

Foto: Bert Bruggink

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen