Vooruit, de verleden tijd dan maar: 

Wielrennen was liegen

Dopingbaas kent z’n pappenheimers

Gelezen: Volkskrant, 24 december 2012

Onder de kop ‘De waarheid telt in deze sport niet’ publiceerde Marije Randewijk een interview met Travis Tygart, chef van het Amerikaanse dopingbureau. Hij zei over het ontslag van Levi Leipheimer bij Omega Pharma-Quickstep wegens zijn getuigenis over dopinggebruik:

“Dat ontslag van Leipheimer, dát is de omerta. Als de sport al trachtte een stap vooruit te zetten, werd met die beslissing honderd stappen achteruit gedaan.

Je moet het zo zien: dopinggebruikers zijn in essentie leugenaars. En als je liegt, heb je er geen problemen mee om te blijven liegen, zeker als je met de waarheid je baan op het spel zet…

Wat ik hoor is dat veel renners helemaal niet wilden bedriegen, maar dat de cultuur hen dwong. De leugen vreet aan hen.”

  • Reacties

  • sandokan | 27/12/12 om 20:00

    Tja, als je ziet wat de Rabobank zelf allemaal uithaalt dan is het niet gek dat dit ‘voorbeeld’ door anderen gevolgd wordt. Ik heb geen enkel vertrouwen in de financiele instellingen in dit land. Het hangt van liegen en bedriegen aan elkaar.

  • Mark | 15/01/13 om 22:51

    Jammer van deze mooie sport! Twijfel alleen of er veel zal veranderen of dat er weer slimme artsen zullen zijn die weer nieuwe methoden ontwikkelen, die nog niet zichbaar zullen zijn voor de controles.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen