Neergeschoten jongen had geen straatverbod 

Ook nekschot Telegraaf voor Rishi

OM corrigeert foutieve berichtgeving.

Gelezen: bericht Openbaar ministerie

Op Telegraaf.nl:

Rishi had straatverbod

door Gerda Frankenhuis
DEN HAAG –

De 17-jarige Rishi Chandrikasing die zaterdagochtend vroeg op een perron op station Hollands Spoor in Den Haag door de politie werd doodgeschoten, had helemaal niet op straat mogen zijn.

Op last van de rechter moest de jongen in de weekeinden om 1:30 terug zijn bij de woongroep, waar hij verplicht verbleef. Volgens bronnen hoorde hij dan ook zeker niet op straat te zijn op het tijdstip van de schietpartij.

Deze voorwaarde kreeg hij opgelegd toen hij in september werd geschorst uit detentie. Hij zat in de cel voor een reeks inbraken. Ook moest hij na zijn vrijlating verplicht verblijven in een opvanghuis in Scheveningen en moest hij zich voor zijn problematisch alcoholgebruik laten behandelen.

Wat de jongen wel op straat deed, is een groot raadsel…

Steekpartij

In 2011 was Rishi nog verdacht van een poging doodslag dan wel moord. Hij zou betrokken zijn geweest bij een steekpartij bij Zalencentrum Alians aan de Fruitweg in Den Haag, waar op dat moment twee hindoestaanse huwelijken plaatsvonden.”

Het online leger publiceerde dezelfde uit dezelfde onbekende bronnen, zoals uiteraard Elsevier:

‘Neergeschoten Haagse jongen (17) had straatverbod’

door Jeroen Langelaar 26 nov 2012

De zeventienjarige jongen die zaterdagochtend werd neergeschoten door een agent en later overleed, had op dat moment niet op straat mogen zijn. Op last van de rechter moest hij in weekenden om 1.30 uur terug zijn op de woongroep waar hij verbleef.

Het straatverbod was een voorwaarde toen hij in september werd vrijgelaten uit de gevangenis. Hij zat in de cel voor een reeks inbraken, melden diverse media.

Na zijn vrijlating moest de jongen, Rishi Chandrikasing, verplicht in een opvanghuis verblijven en moest hij zich laten behandelen voor zijn problematisch alcoholgebruik.”

Ook RTL:

“Rishi Chandrikasing, de 17-jarige jongen die zaterdag door de politie werd doodgeschoten op een treinperron in Den Haag, had daar niet mogen zijn. Volgens de Telegraaf had de jongen een straatverbod, waardoor hij na 1:30 uur niet meer buitenshuis mocht zijn.”

Nu de feiten van het Openbaar Ministerie:

“De officier van justitie in Den Haag die leiding geeft aan het Rijksrechercheonderzoek naar het schietincident op Hollands Spoor waarbij de 17-jarige Rishi Chandrikasing is overleden, heeft woensdag 19 december een gesprek gehad met de nabestaanden van Rishi…

Tijdens dit gesprek heeft de familie aan de officier gevraagd om geruchten over de jongeman, die regelmatig in de media verschijnen, publiekelijk te weerspreken. De officier van justitie heeft begrip voor de wens van de nabestaanden en willigt het verzoek door middel van dit persbericht in.

Het gaat om het gerucht dat Rishi op het moment van het incident niet op straat mocht zijn in verband met een avondklok. Op 24 november waren de jongen geen restricties opgelegd in het kader van een door de rechter opgelegde bijzondere voorwaarde.

Ook is hij niet strafrechtelijk vervolgd voor een steekpartij op 28 augustus 2011 aan de Fruitweg in Den Haag. Het OM heeft de zaak tegen hem geseponeerd.”

De nabestaanden van Rishi hebben aangifte gedaan tegen de gemeente Den Haag en de politie. Zij hebben volgens de familieleden onjuiste informatie naar media gelekt over het vermeende criminele verleden van de jongen.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen