Zwarte pieten over historische fout 

Maxime Verhagen en Ruud Lubbers

Maxime VerhagenPot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

Gelezen/gezien: Volkskrant, Buitenhof

In een interview met de Volkskrant over de formatie met de PVV zei Maxime Verhagen: “Daar bestaan veel verkeerde beelden van. In de verkiezingsnacht van 9 op 10 juni 2010 zei ik tegen het dagelijks bestuur van het CDA: ‘Al gaan jullie op je kop staan, ik wil niet regeren met de PVV!’…

…Ik had er echt geen zin in. Vervolgens mislukte Paars-plus en werd Ruud Lubbers informateur. Die stuurde meteen aan op een minderheidskabinet, met gedoogsteun van de PVV.”

Ex-informateur van het VVD-CDA-PVV gedoogkabinet zei in Buitenhof dat hij na het afhaken van Ernst Hirsch Ballin en Ab Klink van het CDA een andere coalitie wenste “Ik zei tegen de partijtop: dit wordt niks.”

Echter, Verhagen wilde volgens Lubbers niet praten over een kabinet van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie. “’Verhagen heeft doorgezet, hij noemde dit later een feest van de democratie omdat er een meerderheid was, maar een aanzienlijk aantal mensen zei toen al dat het mis zou gaan.”

Geen van beiden hield coalitie met PVV tegen. Elders in genoemd interview zegt Verhagen dat de dissidenten Ferrier en Koppejan een kans voor open doel kregen om het gedoogkabinet tegen te houden maar dat niet wilden.

Wel iets van de waarheid in weer een andere uitleg: “Iedereen, inclusief Kathleen Ferrier zei ja. Ad Koppejan bleef op het strand van Spanje. En ook het hele partijbestuur zei ja, minus Hannie van Leeuwen.”

Er was een partijcongres op televisie, iedereen heeft kunnen zien wie er openlijk tegen was voor en tijdens dat congres.

Eenvoudig: Lubbers ging voor de PVV, Verhagen idem dito. De jokkebrokken.

Overigens heeft Leugens.nl een geheugen. Lees nog even over de vastberadenheid van de heer Verhagen bij een dreigend einde met de PvdA eerder.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen