De trage waarheid over 

Michael Boogerd

Naar Wenen voor vitamines

Gelezen: NRC Handelsblad, 22 december 2012

Zoals een paar keer gesteld op deze site: Rabobank stopte niet met sponsoring van een profwielerploeg vanwege angst voor de toekomst, maar vanwege angst voor onthullingen over het verleden.

Even terug naar leugens.nl van 2008: Dopingbeschuldiging Boogerd betreurd/: De Duitse omroep ARD houdt er rekening mee dat zij een leugen verspreidt over de bloeddoping van wintersporters en wielrenners zoals Michael Boogerd.

Dit weekend de onthullingen van Steven Derix en Dolf de Groot in NRC Handelsblad met als spil ploegarts Geert Leinders die door voormalige Rabo-renner Levi Leipheimer is ‘verraden’ als de mand die epo en bloeddoping regelde.

De o zo sympathieke wielrenner, graag geziene gast bij kletsjournalisten, valt nu ook door de mand. Uit onderzoek van NRC Handelsblad blijkt dat Michael Boogerd, Thomas Dekker, Denis Mensjov en Michael Rasmussen van Rabobank bloedtransfusies ondergingen bij Stefan Matschiner in Oostenrijk.

Eerder ontkende Boogerd contacten met Matschiner. Boogerd ontkende in 2009 tegen Mart Smeets op tv op de vraag “En je hebt nooit over bloeddoping, of wéét ik veel wat, met hem gesproken?” Nu laat hij NRC weten “niet meer precies” te weten wat hij tegen de politie heeft verklaard.

Nu zegt hij in een reactie tegen NRC ook dat hij de dopinghandelaar louter in een wijnbar in Wenen ontmoette. Hij ontving echter ook facturen van Matschiner.

Boogerd: “Maar dat was niet voor doping, maar voor vitamines.”

Rabobank besloot in 1999 als ploeg aan EPO-gebruik te gaan doen, aldus de NOS

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen