Paul Onkenhout over: 

Louis van Gaal

En waarom interviews meestal de slechtste vorm van journalistiek zijn.

Gelezen: Volkskrant, 22 december 2012

Paul Onkenhout, media- en sportjournalist van de Volkskrant komt terug op de interviews met Louis van Gaal in AD, Volkskrant en NRC, alle op zaterdag 15 december 2012.

In NRC refereerde Van Gaal aan een eerdere kwalificatie van Onkenhout in Volkskrant, een ‘dictator met sektarisch gedrag’. Onkenhout had hem slechts ‘sekteleider’ genoemd en vond hem geen dictator naar eigen zeggen.

De koppen boven de drie interviews:

* ‘Ik ben altijd mild geweest, maar dat is nooit opgemerkt’ (de Volkskrant);

* ‘Ik moet al veertig jaar dat beeld bijstellen’ (NRC Handelsblad)

* ‘Ik gaf in het verleden te veel krediet’ (Algemeen Dagblad).

Onkenhout: “Wat meteen opvalt, is het royale gebruik van de eerste persoon enkelvoud…Impliciet geeft hij … aan dat de rest van de mensheid hem al decennialang verkeerd beoordeelt. De mogelijkheid dat de rest van de mensheid het misschien geheel of gedeeltelijk bij het juiste eind heeft, komt in de interviews niet ter sprake.”

Nog meer zelfkennis van Van Gaal: “Ik ben in Nederland trouwens ook erg populair (…). In Spanje was ik ook redelijk populair, maar als ik het zou moeten inschatten was ik het populairst in Duitsland. Daar was ik écht populair.”

Onkenhout: “Het is geweldig – en nog steeds te mooi om waar te zijn.”

 • Reacties

 • Gijs van Ballegooijen | 14/02/13 om 14:08

  L.S,
  Is van Gaal dan wegens ZIJN IMMENSE POPULARITEIT weggestuurd in Spanje (Barcelona) en in Duitsland (Bayern Muenchen

  MVG Gijs van Ballegooijen

 • eric | 26/02/13 om 07:30

  Wat heeft wegsturen nu met popularititeit te maken. Er zijn genoeg populaire trainers en ze zijn allemaal meer dan eens weggestuurd. Van Gaal is een fascinerende man die bewezen successen heeft en altijd een hoop controverse verzamelt die sommige mensen ertoe aanzet die successen te ontkennen. Grappig, dat polariserende. (Voor de duidelijkheid: ik ben niet echt een voetbal liefhebber, en niet specifiek een fan van Louis). EN voor de duidelijkheid: voetbal is een onderdeel van de amusements industrie, en als zodanig gewoon theater. En dan scoort Louis ook: “Ben ik nou degene die zo slim is, of ben jij zo dom?” Geniaal, die controverse. Amusement van de bovenste plank. (weet niet of hij het ook zo bedoelt :)).

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen