Patrick Brisban en Badr Hari

Brisban vermoord, vriendje van Hari. Aha, zie je wel…


Gelezen: Volkskrant (Lopen Vuur), Nieuwe Revu

Zondag 2 december nieuws van moord op Patrick Brisban, eerst op NOS.nl en Camilleri.nl. Ze noemen Nieuw Revu waarin stond dat de man is genoemd in een verhoor met Badr jhari. Dat ging om een kader in een verhaal ‘foute vrienden van Badr’.

Op de site van Ad.nl, Parool.nl, Volkskrant.nl en Trouw.nl schrijft Persgroep-redactrice Miranda de Sain dat de gedode man “een bekende zou zijn geweest van Badr Hari”

Vervolgens schrijft ook Novum dit op. NRC.nl neemt dat af en vervolgens nrc.next in de krant een dag later. Op maandag staat het verband tussen beide heren in de krant AD.

Op de voorpagina van De Telegraaf idem dito.

Dan komt Nieuwe Revu met een correctie op deze artikelen:

“In de media werd het afgelopen weekend gesuggereerd dat Nieuwe Revu heeft gemeld dat de vermoorde Patrick Brisban bevriend zou zijn geweest met Badr Hari. Het tegendeel is echter het geval. In het artikel ‘De foute vrienden van Badr Hari’ (21 november) werd Brisban juist níet genoemd als een van de foute vrienden van de kickbokser. De enige link tussen beide is dat Brisbans naam ter sprake komt in het verhoor van Hari van 1 augustus.”

Het foutevriendenverhaal met vooral veel uit het verleden van de sportman staat ook online. Namen van schrijvers staan er niet in.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen