In censuurkwestie columnist 

Jan Bonjer

De ‘feitelijke onjuistheden’ van Scheepbouwer.

Gelezen: Financieele Dagblad

Ex-KPN-baas Ad Scheepbouwer kreeg het als columnist van Het Financieele Dagblad aan de stok met de hoofdredacteur.

Een column werd niet geplaatst vanwege “veel feitelijke onjuistheden” en hij was “onder de norm die we bij het FD hanteren”, aldus hoofdredacteur Jan Bonjer.

We vroegen afgelopen week tot twee keer toe per mail aan de heer Bonjer welke de feitelijke onjuistheden waren. De secretaresse bevestigde telefonisch de aankomst van de berichten. Nietemin: geen antwoord.

Vrijdag kwam Bonjer met een verklaring onder de kop ‘Van de hoofdredacteur’

We speurden naarstig naar de feitelijke onjuistheden van Scheepbouwer. Die zijn moeilijk aan te treffen, of dit zou eronder moeten vallen. Bonjer:

“Ik wijs Scheepbouwer erop dat hij zijn stelling dat de privacy van de topman van AkzoNobel is aangetast dient te onderbouwen. De eindredacteur heeft bij hem dan al aandacht gevraagd voor de inconsistentie van de column: schending van de privacy terwijl het verhaal niets nieuws zou bieden. Het is het een of het ander.”

Er waren nog twee bezwaren: FD op één lijn stellen met roddelbladen en redacteuren als paparazzi, plus de aanval op een redacteur terwijl de hoofdredacteur verantwoordelijk is.

Scheepbouwer moet het aanpassen en weigert dat. Column niet geplaatst, Scheepbouwer weg.

Het is niet zo moeilijk om een eindoordeel te vellen. Liever geen censuur plegen, publiceren en een krachtig weerwoord schrijven dat mijnheer Scheepbouwer er werkelijk niets van begrepen heeft. Of niet?

  • Reacties

  • LD | 26/03/13 om 13:16

    Mede-oprichter van Wakker Dier..

    Kritiek

    Wakker Dier ontvangt geregeld de kritiek dat ze zich in hun bezigheden te radicaal opstellen. De kritiek op Wakker Dier richt zich voornamelijk op vermeende intimidatie van bedrijven en particulieren door middel van acties en rechtszaken. Organisaties weerspreken de kritiek van Wakker Dier regelmatig als eenzijdig en niet geheel volgens de waarheid. In 2007 komt de organisatie in opspraak vanwege het inzetten van kleine kinderen bij ludieke acties. Er wordt tevens gespeculeerd over mogelijke verwevenheid tussen de organisatie en ondergrondse cellen van dierenactivisten als het Dierenbevrijdingsfront.

    Bron: Wikipedia

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen