Dubbele moraal Telegraaf-verslaggever 

John van den Heuvel

Valt door de mand van College Tour.

Gehoord/gelezen: Telegraaf, College Tour, 3FM

“Zijn jullie helemaal gek geworden”, sms-te John van den Huevel naar de eindredacteur van College Tour om zijn verontwaardiging te uiten over het aangekondigde interview met Willem Holleeder. Vervolgens keurde De Telegraaf, onder meer met een felle column van John van den Heuvel,in diverse artikelen het interview af, ondermeer met ‘Holleeder-geknuffel moet stoppen!’. “De enige plek waar mijnheer Holleeder een interview mag geven, is in de politiecel”, vond Van den Heuvel.

Er kwam echter e-mail boven tafel van 15 januari 2012 waarin Van den Heuvel Holleeder aanbiedt om hem te interviewen, wat het verwijt aan de NTR en College Tour hypocriet maakt. Al aan het begin van de uitzending – die goed was en van een hoger niveau was dan menigeen vooraf durfde te hopen – zetten Huys en Holleeder Van den Heuvel weg als een jaloerse, hypocriete collega.

Van den Heuvel correspondeerde nog gedurende de gevangenschap van Holleeder. Gezien de verwacht onveiligheid voor Holleeder bood hij hem een beschermde omgeving in het buitenland aan. Dat is logisch, maar het was geen politiecel.

Vervolgens bood Van den Heuvel hem echter aan om met zijn advocaat wijzigingen aan te brengen in de opname en de tekst van het interview, bedoeld voor RTL en De Telegraaf. Het mocht “inhoudelijk worden aangepast.” Dat is een diepere buiging voor de crimineel dan het ‘bieden van een podium’.

Hier het nawoord van John van den Heuvel: “Omdat ik Holleeder een klein beetje ken, stelde ik in de mail duidelijk dat er bij het eventuele interview bijzondere voorwaarden zouden worden gesteld. Daarna had Holleeder geen belangstelling meer. Een vraaggesprek, waarin Holleeder voor hem moeilijke vragen uit de weg zou gaan of niet wilde beantwoorden, zal wat mij betreft nooit tot uitzending of publicatie leiden. Helaas gebeurde dit gisteren wel bij College Tour. Jammer dat ik er ruzie om moest maken met Twan Huys, feit blijft dat hij zich voor het karretje van Willem Holleeder heeft laten spannen.”

De Telegraaf staat geen reacties van lezers toe onder dit artikel…

  • Reacties

  • Remi | 19/10/12 om 21:52

    Nog nóóit heb ik Van den Heuvel op echt ‘Nieuws’ kunnen betrappen … triest eigenlijk, jarenlang achter feiten aanlopen …

  • KEES | 06/04/13 om 04:36

    Laat mij maar met John praten en jullie zullen zien wie er gelijk heeft, helaas maar die puntmuts heeft gelijk!!!

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen