De vlerken van 'corporate communications' 

Verzekeraar Unive

Wikipedia beschrijving vervalst

Gelezen: WebWereld

Verzekeraar Univé heeft kritiek op het bedrijf uit het eigen Wikipedia-lemma verwijderd. Een alinea die verwees naar kritische tv-uitzendingen van Zembla en Tros Radar werd in zijn geheel weggehaald. Dat is hier te zien:

De televisieprogramma’s ”[[Zembla]]” (“Verzekerd van ellende”, uitzending van 8 februari 2009) en ”[[TROS Radar]]” (“Schadebureaus niet onafhankelijk”, uitzending van 31 oktober 2011) besteedden aandacht aan de manier waarop Univé gebruikmaakt van het eigen schadebureau Compander, dat niet onafhankelijk zou opereren. Daardoor zouden verzekerden gedupeerd zijn.[http://www.trosradar.nl/artikel_detail/bericht/schadebureaus-niet-onafhankelijk/ Schadebureaus niet onafhankelijk], ”TROS Radar”, 31 oktober 2011.

De afgelopen dagen is er weer flink gesleuteld aan het lemma om de reclame eruit te halen en belangrijke toevoegingen terug te halen. De geschrapte alinea staat hier ook:

Een woordvoerder van Univé geeft tegenover Webwereld toe dat de alinea doelbewust door de stagiair is weggehaald: “We hebben hem de opdracht gegeven het artikel te updaten, omdat er een aantal gegevens onjuist op stonden.” Maar verzekerde ze: “Wat actueel en relevant is hebben we laten staan.” De beeldvorming van Zembla en Tros Radar is onjuist volgens Univé.

Univé beweert met droge ogen dat het bedrijf het Wikipedia-lemma actueel moet houden. Dat is gejokt. De voorwaarden van de encyclopedie verbieden het juist om teksten te schrijven vanuit zakelijke belangen.

Het uitvoerende werk is gedaan door auteur ‘Bartkruizenga’ die inmiddels geen auteur meer is op Wikipedia. Hier is zijn Linkedin profiel waarop staat: “Stagiair Corporate Communicatie at Univé Verzekeringen.” Hier zijn weblog. Hij handelde in opdracht van de verzekeraar, die blaam treft.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen