NRC citeert Hero Brinkman 

Wilders’ zwarte betaling aan Moszkowicz

Besteding koffer met 75.000 dollar verzonnen, grap of serieus?

Gelezen: NRC Handelsblad

Redacteuren Tom-Jan Meeus en Huib Modderkolk tonen met hun portret van het falend leiderschap van Geert Wilders bij de PVV dat journalistiek een vak is
’s Avonds laat op 25 januari 2012 sprak Hero Brinkman naar eigen zeggen met Wilders na het debat over de nieuwe Wet op de Partijfinanciering. Brinkman volgens NRC:

“Geert vertelde me dat er grote bedragen uit de VS waren gekomen. Het ging om tonnen. Hij noemde één geval waarbij een koffer met 75.000 dollar cash was afgeleverd.”Twee Amerikaanse bronnen zeggen dat sprake is geweest van minimaal één, en mogelijk meer cashbetalingen. Brinkman reageert naar eigen zeggen ongelovig. „Geert zei: ‘Waar dacht je dat ik Moszkowicz van kon betalen?”

De vraag is of dit een grap van Wilders was, of (iets van) de waarheid. Het citaat toont overigens aan dat de beoogde wet geen doel zal treffen. Integendeel, meer partijfinanciering zal zich aan het zicht onttrekken.
De PVV-fractie uit zich zo scherp mogelijk over de Islam, om geld binnen te harken: “Ik kan er niet omheen dat dit type radicalisering in lijn is met de belangen van onze financiers.”
Bosma is de baas

En deze nog:

“Oud-tv-maker Geert Tomlow, die in 2006 in de Amsterdamse RAI de presentatie van de eerste PVV-kandidatenlijst aan elkaar praat, ziet hoeveel invloed Bosma op Wilders heeft. De zaal is halfleeg, en Wilders heeft plotseling last van faalangst. Bosma sist hem toe: „Jij gaat nú speechen.” ”

Verder lezen in de krant.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen