Monique mag zitten en Jos gaat haar bezoeken 

Mijnheer en mevrouw Van Hal Scheffer

Malverserende advocate sleept PVV-echtgenoot mee in haar val.

Gelezen: Telegraaf, NRC

Monique van Hal Scheffer meldde zich maandag zelf bij de politie in haar woonplaats Soesterberg, nadat het OM samen met de orde van advocaten een onderzoek was gestart naar oplichting. Ze heeft toegegeven juridische stukken te hebben vervalst om rekeningen te kunnen plunderen. De Raad van Discipline heeft haar geschorst.

Ze wordt ervan verdacht woningbouwcorporaties hebben opgelicht door uitspraken en brieven van de Raad van State te vervalsen. Daarmee kon ze geld wegsluizen van depotrekeningen van het advocatenkantoor, ondermeer van woningcorporatie Casade in Waalwijk.

Monique heeft daarmee miljoenen binnengeharkt. Dat is knap. Nog knapper is dat ze dat zonder medeweten van haar echtgenoot heeft gedaan. Ze ontkent dat haar man van de fraude wist. De overvolle portemonnee heeft hij niet opgemerkt. Hij verricht diensten voor het advocatenkantoor.

CV: ” CV
mr. M (Monique) van Hal -Scheffer (kantoorhoofd)

E-Mail: info@scheffer-advocaten.nl

Telefoon: 070- 338 40 40
Fax: 070- 350 11 50

Praktijkgebieden:
Bestuursrecht, waaronder ruimtelijk ordeningsrecht, Subsidierecht en Energierecht, Bouw- en aanbestedingsrecht, Europees recht, Bouw in de gezondheidszorg, Publiek- / privaatrechtelijke overeenkomsten, Vastgoedrecht, waaronder huur/ verhuur en koop/ verkoop.

Talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans

CV:
Monique van Hal-Scheffer heeft gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Utrecht.
Zij is sinds februari 1994 actief als advocaat, waarvan sedert 1998 in haar kantoor Scheffer advocaten inmiddels gevestigd in Den Haag. Voordat Monique van Hal-Scheffer als advocaat actief is geworden, is zij als jurist werkzaam geweest bij de Raad van State in Den Haag en bij Koninklijke Ahold NV te Zaandam.

Monique van Hal-Scheffer beheerst alle rechtsgebieden, die direct betrekking hebben op bouw, projectontwikkeling en vastgoed; zij heeft in dat verband een aanzienlijk aantal projecten gedaan, hiervoor kan worden verwezen naar de projectenlijst van Monique van Hal-Scheffer, die op deze website staat. Daarnaast beschikt Monique van Hal-Scheffer over een brede kennis en ervaring op het gebied van overeenkomsten en bestuursrechtelijke besluitvorming tussen overheden onderling alsmede tussen overheden en burgers. Monique van Hal-Scheffer is sinds 1995 met enige regelmaat docente bestuursprocesrecht bij de Nederlandse Orde van Advocaten in Den Haag.

Monique was veel gevraagd en graag gezien in vastgoedprojecten. U zegt ‘vastgoed’?

Jos van Hal Scheffer als twitteraar met een mening: “Peters verzweeg omstreden relatie ook voor GroenLinks http://dlvr.it/jgyth” Anderen de maat nemen is makkelijker dan bij jezelf.” (SIC]

En nog meer: ” @telegraaf: Gedeputeerde GroenLinks onder vuur http://telegraaf.nl/s/10452109” Het is nog even wennen aan het pluche…

 • Reacties

 • Mis en Bouteille | 19/06/12 om 14:10

  Jos van Hal-Scheffer heeft zich via zijn eigen BV BIOP managementdiensten als interim manager aan vele bedrijven verhuurd. Zo was hij nooit hoofdelijk aansprakelijk als na de vele ‘uurtjes factuurtjes’ de tent ‘zomaar’ op de fles ging. Dit tot spijt van de vele leveranciers en vaste medewerkers die wel een toekomstvisie voor hun bedrijf hadden.

 • Opgelucht | 25/06/12 om 14:18

  LinkedIn profiel van Jos van Hal-Scheffer:

  Skills & Expertise: Management / Creative Problem Solving

  Vooral dat laatste denk ik dan maar

 • Zijnbuurman | 25/06/12 om 21:26

  Of dit stukje uit zijn LinkedIn profiel:

  … Expert witness to the court …

  Nou ik zou zeggen: Jos, leef je uit! Dit is jouw moment… “Ich habe es nicht gewusst”. Nooit gedacht dat deze quote jou zo zou passen?

 • De echte kampioen | 25/06/12 om 21:44

  Nog een leuke uit het Linkedin profiel …

  Interesse: mennen eigen twee spa(n)lt

  Waarbij het woord “eigen” toch wel een paar vraagtekens oproept!

 • De echte kampioen | 25/06/12 om 21:47

  Nog een leuke uit het Linkedin profiel …

  Interesse: mennen eigen twee spa(n)lt

  Waarbij het woord ‘eigen’ wel een paar vraagtekens oproept!

 • De echte kampioen | 25/06/12 om 22:06

  Zeg Jos, misschien kan je over een week of drie bij Cor nog wat zieltjes winnen voor je campagne. Oh, nee wacht, da’s niet meer nodig, nou dan voor je champagne – want het zal wel even duren voordat je daar weer aan toe bent.

  Met ruiterlijke groet ¥

 • Geenbuurman | 04/07/12 om 09:29

  Zoals Zijnbuurman al eerder opmerkte : “Jos, Leef je uit ! ”
  Dat is dan nu gebeurd.

 • Jos van der Veen | 04/07/12 om 10:38

  Iedereen, schuldig of onschuldig, valt vroeg of laat ten prooi aan deze verziekte manier van samenleven.

  Op zoek naar de schuldigen of zelfs de bron-oorzaken gaat in de meeste gevallen niet diep genoeg. Advocaat van Hal Scheffer en haar man zijn meer dader dan slachtoffer, dat geef ik toe, maar men lost niets, maar dan ook helemaal niets op, door alle energie, tijd en geld te steken in wat ik noem “symptoombestrijding”

  Verdiep u in de werking, of liever gezegd, het falen van onze samenleving. Neem de tijd, en kijk eens bijvoorbeeld naar de uitgewerkte analyses en wetenschappelijke conclusies aangaande onze menselijke natuur en hoe we met ons allen er veel beter uit kunnen komen: http://www.zeitgeistmovingforward.nl

  De film is gratis te downloaden!

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen