Slecht twintig modale jaarsalarissen 

Harry Mens schikt om valse factuur

Ten behoeve van aan u verrichte diensten…

Gelezen persbericht OM

Mens betaalt persoonlijk 20.000 euro boete en zijn bedrijf 80.000 euro. De vergoeding van 650.000 euro staat gelijk aan de 1,5 miljoen gulden destijds betaald door Bouwfonds van Rabo.

Op de valse factuur staat dat er anderhalf miljoen gulden aan Mens Makelaardij moet worden betaald als courtage voor de begeleiding en de verkoop van het kantorenpark Solaris in Rotterdam. Dit is echter verkocht aan een Duitse bank, zonder bemoeienis van Harry Mens. De Lisser makelaar zegt bemiddeld te hebben voor een mogelijke andere koper die achter het net viste. Justitie denkt dat er een rekening uit het verleden moest worden vereffend, maar heeft geen bewijzen.

‘Onschuldig’

Het onderzoek naar de valse factuur is verricht door de FIOD en komt voort uit het grote vastgoed fraudeonderzoek ‘Klimop’. Dat leverde hoge gevangenisstraffen op voor andere vastgoedhandelaren. Mens ontloopt een mogelijke veroordeling. Justitie had ook haast, want op 12 juni al zou deze kwestie verjaren.

Justitie denkt dat Mens het geld kreeg vanwege een andere dienst in de Bouwfondszaak, maar heeft geen details of bewijs. Daarvoor zouden getuigen opnieuw moeten worden opgeroepen. De twee hoofdrolspelers in de vastgoedfraudezaak verklaarden tegenover justitie dat Harry Mens de oud-bestuursvoorzitter van het Bouwfonds, Cees Hakstege, afperste. Hij zou belastende informatie hebben over Hakstege. Mens ontkende dit, maar Hakstege ook.

Harry Mens zelf zegt desgevraagd, vanuit het buitenland: “Ik ben het er niet mee eens. Het is een eenzijdig dictaat van het OM. Er viel niet te onderhandelen.”

Mens voelt zich slachtoffer: “Ik heb de pech dat ik een bekende Nederlander ben en een hele bekende makelaar. Voor justitie ben ik een mooie trofee.”
Als hij denkt in zijn recht te staan, waarom dan niet procederen? Mens: “Ik heb geen zin in een etterende wond van nog eens vijf, zes jaar procederen.”

Zie ook de column van Ruud de Wit: Harry is ook maar een mens

 • Reacties

 • Jan | 02/06/12 om 21:08

  Mens mag zichzelf dan een bekende makelaar vinden, hij staat in de vastgoedwereld bekend als een minder grote God dan de positie die hij zichzelf heeft toegeëigend.

 • cees | 08/06/12 om 08:50

  De reactie van Ruud de Wit is helemaal to the point.
  Maar ja wie durft in dit land van linten kruipers de door ons bovengestelde geldgraaiers aan te pakken.
  Het gaat alleen maar over

  geld.

  Dan wordt iedereen per definitie onbetrouwbaar.
  Of ze nu Royal, Geestelijk Politiek
  of op een andere manier boven ons gesteld zijn.

  Het zijn allemaal beroepsleugenaars
  met een verborgen agenda.

  Geld maakt de boven ons gestelden extra onbetrouwbaar.
  Zij hebben immers het meeste belang de ingenomen posities te houden
  en te bewaken.
  Machiavellisme in de polder van hoog tot laag.

  In een land waar oorlogsmisdadigers verwelkomd worden met een Nederlands paspoort en de Minister President
  en een kamerlid meedoen aan achterkamertjes landje pik,
  de burger voorgelogen wordt door de lintjesjagers die
  op een bordes willen staan zal er weinig veranderen.
  En dan heb ik het helemaal niet
  over de lobby die graag vliegtuigen wil
  verkopen.
  Die geven pas geld na 20 jaar als alle rook verdwenen is.

  Helaas is leugens.nl er te klein voor.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen