Melanie Schulz na negen jaar nog gecorrigeerd 

Ook gehoor Chipshol bij Hoge Raad

De oude Jan Poot maakt de gerechtigheid nog mee op zijn oude dag.

Staatssecretaris voor verkeer Melanie Schultz van Haegen (VVD) legde in 2003 op verzoek van Schiphol een bouwverbod op voor het Groenenbergterrein, een stuk grond aan de kop van de Aalsmeerbaan van Schiphol.terrein.

Dat gebeurde op advies van de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL. Ook de Hoge Raad fluit deze club nu terug. Het besluit was onrechtmatig en de LVNL (huidige managementteam) moet betalen.

De Hoge Raad bevestigt daarmee het arrest van het Gerechtshof uit 2009. De LVNL en Chipshol moeten eerst proberen om samen een schadebedrag te bepalen.

De LVNL stond destijds onder leiding van Eric Kroese (foto) die in 2008 na tien jaar als bestuursvoorzitter vertrok. Hij ging toen de Nederlandse regering adviseren en vertegenwoordigen in verschillende internationale organisaties. Hij werd benoemd door minister Camiel Eurlings, die later een leidinggevende functie kreeg bij KLM.

De gemeente Haarlemmermeer schikte al voor 1 miljoen euro met Chipshol, de provincie voor 12 miljoen euro. Schiphol moest 16 miljoen betalen, veel minder dan de geëiste 97,5 miljoen euro.

Daarover lopen nog procedures, gezien de verdenking van van de rechters Kalbfleisch en Westenberg.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen