Federatief Joods Nederland

Is geen federatie noch vertegenwoordigt het clubje ‘Joods Nederland’.

Gelezen: Uitspraak rechtbank Zutphen tegen gemeente Bronckhorst, Column Bas Heijne

Rechter G. Vrieze:

“4.1. In weerwil van het pleidooi van de gemeente voor niet-ontvankelijk-verklaring van FJN acht de voorzieningenrechter het voorshands aannemelijk dat de statutaire doelstelling strekt tot behartiging van de belangen van joden in Nederland, inclusief de nagedachtenis van joodse overledenen.”

Bas Heijne:
“Het is nooit prettig wanneer zeloten uit jouw naam spreken – Ewoud Sanders schreef in deze krant een krachtig stuk tegen splintergroepjes die hun moreel gelijk proberen af te dwingen door uit naam van alle Nederlandse Joden te spreken. Raoul Heertje herhaalde wat hij eerder in zijn bestseller Mark Rutte is lesbisch al had gemeld – Federatief Joods Nederland bestaat slechts uit advocaat Loonstein en een paar familieleden.

Heertjes ergernis betreft de media, die zulke potsierlijke ballonnen van wat hij „Joodse oproerkraaiers” noemt niet lekprikken. Dat komt niet zozeer omdat journalisten lui zijn, zoals hij lijkt te denken, maar uit het angstvallige respect voor de pijn van de slachtoffers van de Holocaust. Dat is precies de schroom waar Federatief Joods Nederland misbruik van maakt, maar dan nog – waarom zou je er je vingers aan branden?”

 • Reacties

 • ayem | 04/06/12 om 10:31

  hier ook al censuur??

 • Michael Vreling | 28/10/13 om 23:59

  Wat een dom varken bij P&W namens dat Federatief Joods Nederland, ze maken enkel de Joden belachelijk en voeden enkel antisematisme bijna net zo erg als Israel dat doet. Ik krijg steeds meer het gevoel dat Joden nog erger zijn qua polarisatie en het zoeken van anders ondergang dan anderen, dus de negativiteit zijn die deze wereld kapot maken. Laten we de geloven geloof laten in ieders koppie en elke handeling naar derden op grond van geloof zeer hard kapot slaan, daar wordt de wereld beter van dan van al die domme geloven die alles kapot maken, meer dan wie of wat dan ook, jakkes!

 • theo geurtsen | 10/04/15 om 00:51

  Natuur zijn zij geen domme varkens !

  Varkens zijn n.m zeer intelecueel .

  Misschien nog wel beter dan jij !

  Verders ben ik het wel met je eens.

  Want degene die zonder zonde is werpe de eerste steen.

  Met vriendelijk groet

  Theo Geurtsen

 • Heinrich | 13/04/15 om 18:21

  Ga vooral zo door, jullie doen goed werk, arbeit macht frei tenslotte

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen