Zeer geschikte kandidate 

Liesbeth Spies

In één week kandidaat partijleider CDA en een fraaie entree op Leugens.nl.

Gelezen: Volkskrant

Gespeld als boerka, burqa of burka, het CDA moest er niets van hebben en steunde een wetsvoorstel tot een verbod erop van de PVV.

Demissionair minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) vond in januari 2012 het wettelijk verbod ”van onvoorstelbaar groot belang’.

Liesbeth Spies vindt begin mei 2012 om het niet doorgaan van een verbod “‘geen traan te zullen laten”.

Over voorstel tot een verbod op de dubbele nationaliteit vond ze twee maanden terug dat dit ‘helderheid verschaft omtrent de rechten en verplichtingen die tussen staat en individu bestaan’. Nu mag het voorstel in de prullenbak.

Alleen een politica kan vervolgens dit nog met droge ogen uitbrengen, op de vraag van de Volkskrant ‘Waarom moeten CDA’ers op u stemmen?’:

“Omdat ik de honderd procent christen-democraat ben die ze zoeken in het profiel. Ik heb het lef de keuzen te maken die goed zijn voor Nederland, inclusief de hervormingen die daar bij horen. Het is breder dan het huishoudboekje op orde brengen, het gaat ook om de vraag: hoe gaan we met elkaar om?”

Liesbeth Spies heeft lef, vindt ze zelf. We konden even niet op het woord komen, maar natuurlijk: lef!

 • Reacties

 • vanhetgoor | 04/05/12 om 08:52

  Dit is natuurlijk een nieuw hoogtepunt in de mate waarin men leugens kan vertellen. Gisteren (3 mei 2012) was Liesbeth Spies op TV en ik vraag mij af waarom de persoon die haar interviewde niet NOG duidelijker de vraag stelde waarom men nu wèl Spies zou moeten geloven en kennelijk de vorige keer niet. Deze vorm van draaien en liegen heeft bijna Bijbelse proporties, maar dan wel uit “Openbaringen!”

 • Ch.Antonissen | 04/05/12 om 12:12

  Nu zie je maar weer:
  Het CDA, is niet te vertrouwen.
  Nu wordt het argument gebruikt dat de samenwerking met de pvv is opgezegd, maar dat hoeft toch niet in te houden dat je nu maar alles weer zo verdraait, alles in leugens omzet!

 • Sandok | 05/05/12 om 14:19

  Lies toont weer eens de echte CDA-mentaliteit. Draaien en zwaaien, liegen en bedriegen, lullen en vullen. Kwam er maar eens een definitief einde aan.
  Misschien in september, als denkende landgenoten de hele linkse zooi naar huis sturen en Geert kan beginnen met de grote schoonmaak? Ik hoop het, ook voor mijn kinderen en kleinkinderen.

 • Eric | 12/05/12 om 13:04

  Het wachten is op onze grote blonde leider? Onze blonde leider die heel goed weet hoe hij populair uit de hoek kan komen met goedkope, goedklinkende thema’s maar waaruit nog geen enkele oplossing is voorgekomen? Diezelfde figuur die heel goed weet hoe je moet draaien, en dat zo goed kan dat het zijn volgers niet opvalt? Gek, maar dat doet me denken aan een ander land waar een leider ook het democratische systeem misbruikt om als gekozen dictator verder te gaan.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen