Beweringen overtrokken 

Homoslachtoffer

Schrijver Paul Hofman in p.r.

Gelezen nrc.next

Paul Hofman, misdaadverslaggever van de Gaykrant, schat in zijn boek ‘De Roze Moorden – misdaad in de gayscene’ dat ongeveer 10 procent van het aantal moord- en doodslagzaken gerelateerd is aan homo’s. Hij riep dat ook in het SBS6-programma Hart van Nederland op 28 maart 2012.

Voor nrc.next zocht Steven Verseput goed uit of het juist is. Het is ongefundeerd:

” In politiecijfers en onderzoeken is dit percentage nergens terug te vinden. De Raad van Korpschefs, het Landelijk Expertise Centrum Diversiteit van de politie (LECD) en vier grote politiekorpsen kunnen niet bevestigen of het percentage klopt.

Twee korpsen en het LECD denken dat het percentage lager is, evenals twee deskundigen. Deze twee experts schatten het percentage rond de 5 procent.

Ook hier ontbreken harde cijfers voor. Alles meewegende beoordeelt next.checkt de schatting dat 10 procent van het aantal moord- en doodslagzaken in Nederland homogerelateerd is, als ongefundeerd.”

Kortom, een heuglijke uitkomst voor Hofman. Hij kan ook fictie schrijven.

  • Reacties

  • vanhetgoor | 07/05/12 om 07:50

    Als men een vreemd wereldbeeld heeft dan is het mogelijk om overal verbanden te zien. En statistisch gezien zou het heel goed mogelijk kunnen zijn dat ca. vijf procent van alle slachtoffers in meer of mindere mate homoseksueel zou kunnen zijn, omdat dit algemeen wordt gezien als de mate waarin homoseksualiteit voorkomt.

    Als we dan vervolgens er op een vreemde manier naar gaan kijken dan zou het zo kunnen zijn dat deze cijfers misschien wel kloppen omdat misschien dan wel de dader of het slachtoffer enige verwantschap heeft met homoseksualiteit. Het is natuurlijk kolder om dit zo te stellen.

    Ik veronderstel dat juist in de homo-scene er minder misdaden tegen het leven voorkomen, bijvoorbeeld omdat vreemdgaan niet als een halszaak wordt gezien. Omdat in een homoseksuele relatie de ‘bedrogen partner’ gewoon mee had mogen doen en omdat dit in een heteroseksuele relatie per definitie totaal uitgesloten is.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen