Geen vrienden voor het leven 

Max Pam en Jan Dijkgraaf

Zo zwaai je een collega uit.

Gelezen: column Max Pam in de Volkskrant, 2 maart 2012

Max Pam over bedrog met Twitter-accounts:

“Zelf heb ik dat ook meegemaakt. Toen ik een paar jaar geleden opstapte bij HP/De Tijd, maakte de toenmalige hoofdredacteur van dat weekblad een nep-account onder mijn naam en twitterde rond dat lezers beslist niet hun abonnement moesten opzeggen. De toenmalige hoofdredacteur heeft dat onlangs opgebiecht in De Pers, en hij is nog steeds trots op zijn actie.

Het is trouwens nog niet zo eenvoudig om van zo’n nep-account af te komen. Twitter geeft pas na een jaar antwoord. Het best kun je laten weten – en dat lukt soms ook niet – dat je je password bent vergeten. Als je dat krijgt, kun je de hele site deleten.”

Pam doelt op een interview met Jan Dijkgraaf, al weer negen maanden geleden:

“Lange tijd werd ik ervan verdacht dat ik een nep-Twitter-account had van Max Pam. Die was van mij. Maar ik had nog iemand anders die kon inloggen. Tijdens een redactievergadering postte ‘de derde man’ een bericht, zodat de verdenking niet naar mij uitging. Je moet het wel een beetje profi aanpakken.”

 • Reacties

 • Jan D | 11/03/12 om 18:26

  Beste Peter,

  Hoe luidt de kop boven dat interview in De Pers? Ik had van jou iets meer research verwacht. Zoals: in welke tweet riep ‘Max Pam’ dan lezers op hun abonnement op te zeggen? En: wie had nog meer toegang tot dat account? De duim van Max Pam is zo dik als de man rancuneus is over het feit dat ik hem zijn platinaomrande Audax-contract afnam: http://www.maxpam.nl/2010/11/de-aanval-kwam-nu-eens-van-rechts/
  Groetjes,
  Jan Dijkgraaf

 • Peter Olsthoorn | 12/03/12 om 10:13

  De lezers moeten het met de citaten van deze volwassen heren stellen.

  Peter

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen