Annemarie Jorritsma 

‘Steeds leuker in Almere’

Grappige perceptie van de burgemeester

Annemarie Jorritsma recent in een interview met Vrij Nederland
Met onuitroeibaar optimisme spreekt ze over de teruglopende bouwinkomsten (‘ik wijs even op twee prachtprojecten die wél doorgaan’), de grootste bezuinigingsslag sinds het bestaan van de gemeente (‘de begroting is rond, hoor’) en niet te vergeten het leefklimaat in Almere (‘helemaal top’)…. Sterker: het wordt hier steeds leuker….

Dan deze week misdaadcijfers over Almere: “Uit gisteren gepresenteerde cijfers blijkt dat het aantal woninginbraken met bijna vijftig procent te zijn toegenomen. Het aantal auto-inbraken steeg met twaalf procent terwijl het aantal straatroven met liefst 45% steeg. Zorgwekkend is bovendien dat er veertig procent meer moorden, doodslag of pogingen daartoe werden gepleegd.

Positieve ontwikkelingen waren er bij het aantal gestolen auto’s, het aantal overvallen en significante afname van drugshandel. Niettemin nam het totaal aantal misdrijven toe met bijna vijf procent.”

 • Reacties

 • Tom | 19/02/12 om 22:35

  Helemaal Top dus in Almere.
  Auto-inbraken toegenomen,straatroven en moord en doodslag gestegen, maar helemaal top dus volgens Annemarie. Werkt die bovenkamer van dat mens wel,of leeft zij in een andere wereld, zoals meerderen?

 • Johan van den Berg | 19/02/12 om 23:22

  Als je als burgemeester je functie steeds meer als manager gaat zien en niet als burgervader dan kom je op den duur van een koude kermis thuis.

 • pvanderheijden | 20/02/12 om 01:18

  Perceptie…leuk dat het genoemd wordt. Wat is een toename in percentage wanneer het het getal ontbreekt?
  There are lies, damned lies and statistics.

  Hoe je het ook draait en keert, je kunt hier hele3maal niets mee.

 • Gillesa | 22/02/12 om 15:52

  Blijkbaar vind zij het zelf wel leuk die toename van criminaliteit
  ander zou ze toch niet van die domme taal uitslaan bij een interview.Of weet zij helemaal niet wat er plaats vind in haar gemeente?

 • E. Versteegt | 10/04/12 om 15:26

  @pvanderheijden:

  Dat dus! Moorden, doodslag bijvoorbeeld. Als er daar in de voorgaande jaren ‘slechts’ 3 van waren (natuurlijk 3 te veel), dan lijkt een toename van 40% natuurlijk spectaculair om te melden, maar in absolute aantallen….

  Het enige wat echt zorgwekkend is, is het aantal straatroven (voornamelijk onder jongeren onderling) en inbraken. Maar waarom Flevoland nu zo uitgelicht wordt…. even googlen en je treft dit ook in enkele andere regio’s…..

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen