Gaat u rustig slapen 

KPN lekker de lek

Geen wachtwoorden gepikt of…

Gelezen: Tweakers,Webwereld

Op 8 februari 2012: KPN bevestigt digitale inbraak:

“KPN bevestigt dat in januari 2012 een digitale inbraak is ontdekt waarbij een hacker (of hackers) zichzelf toegang heeft verschaft tot één serverdomein binnen het KPN IT-netwerk. KPN heeft onmiddellijk maatregelen getroffen om maximaal de gegevens van klanten te beschermen en om de dienstverlening ongestoord en veilig te blijven verzorgen. Samen met internetexpert FoX IT heeft KPN de dienstverlening veilig gesteld. De hacker is de toegang ontnomen tot de servers die klantgegevens bevatten (t.w. naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en bankrekeningnummer). Het in bescherming nemen van klantgegevens heeft geen impact gehad op de dienstverlening.”

Tsja, toen moest KPN op KPN.com/digitaleinbraak bekennen dat er wachtwoorden waren ontvreemd en volgde een serie berichten op de schade te herstellen.

Op Pastebin verschenen lijsten met naw-gegevens, wachtwoorden en e-mailadressen. Volgens Webwereld ging het om 500 KPN-accounts. Gebruik ervan is verboden. Later werd gezegd dat de lijst van een eerderde inbraak van Baby-dump

Webwereld: “De lijst op Pastebin onthult de persoonlijke gegevens van meer dan 500 gebruikers van KPN mail. Het gaat om voorletters, achternaam, geslacht, adres, postcode, woonplaats, 06-nummer, e-mailadres en wachtwoord. Bovenaan de lijst prijkt de tekst: “KPN HACK PROOF.”

KPN verzweeg de kraak sinds 27 januari. Er is nieuwe Europese privacywetgeving op komt waarin het verplicht wordt datalekken binnen 24 uur openbaar te maken.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen