OM zet vervolging door, ook van Westenberg 

Pieter Kalbfleisch!

Verdacht van meineed als rechter gaat de ex-NMa-voorzitter een roemloos einde tegemoet, in het voetspoor van ex-mederechter Hans Westenberg. Familie Poot en Micha Kat op winst in leugenkwestie.


Gelezen: Bericht OM

In vervolg op Pieter Kalbfleisch?. Hier staat de hele zaak geduid. Kalbfleisch wordt van meineed verdacht toen hij eind 2010 als getuige optrad in een zaak van Chipshol tegen rechter Westenberg en de Staat.

Het openbaar ministerie Utrecht heeft besloten een oud-rechter Hans Westenberg en oud-voorzitter van de Nederlandse Mededingingsautoriteit Pieter Kalbfleisch te vervolgen voor meineed. Uit het onderzoek door de Rijksrecherche is naar de overtuiging van de officier van justitie voldoende bewijs naar voren gekomen voor vervolging terzake een aantal gevallen van meineed.

Naar aanleiding van een aangifte tegen Westenberg startte de Rijksrecherche in 2010 een onderzoek onder leiding van de officier van justitie van het Utrechtse parket. Dit onderzoek richtte zich op meineed, valsheid in geschrifte en belangenverstrengeling.

De meineed zou zijn gepleegd in een civiele procedure over een publicatie in 2006. In deze procedure is hij onder ede gehoord. Het onderzoek werd in maart 2011 uitgebreid met Kalbfleisch, ook hij werd verdacht van meineed.

Westenberg wordt verdacht van drie gevallen van meineed (2006 en 2010) en Kalbfleisch van twee.

 • Reacties

 • Maarten | 04/02/12 om 10:03

  Mogelijk kan Micha Kat een schadevergoeding krijgen van Westenberg. Tot voor kort deed hij goed werk maar ik ben bang dat hij zo beschadigd is dat hij soms zijn verstand verloren is.

 • kniertje | 04/02/12 om 11:02

  Wel jammer dat je een miljardair als fam.Poot moet zijn om (het begin van)je recht te krijgen,dit was een gewoon iemand nooit gelukt.

 • Maarten | 04/02/12 om 14:58

  Volgens mij is er van het kapitaal van die familie weinig over.

 • Tom Couzy | 05/02/12 om 23:57

  @Maarten
  Toch nog steeds op nr. 453 in de Quote en goed voor 53 miljoen. Indien hun miljardeneis wordt toegewezen zal men stijgen tot plaats 3 of 4 ?
  Een eenvoudige werknemer had dit financieel nooit aangekund, echter dat doet niets af aan hun gelijk.

 • Karel | 06/02/12 om 11:55

  De heren Westenberg en Kalbfleisch waren ook bevriend met Eddy de Kroes, die op een vreemde wijze zijn straf niet hoefde uit te zitten. De Kroes was ook bevriend met van Andel. Is dit niet wat nader onderzoek waard?

 • Michael | 06/02/12 om 16:06

  En waar zijn de leden 2de Kamer?
  Waarom reageert geen enkel 2de Kamerlid.
  Waarom wordt door de 2de Kamer minister Ivo Opstelten niet ter verantwoording geroepen?
  Dat deze belange verwikkeling bij een grote rechtszaak nu open en bloot ligt, is toch een aanslag op de rechtstaat. Of niet soms Ivo Opstelten. Of moet Opstelten zijn rechtenstudie nog eens, en nu degelijk, overdoen om te beseffen dat de door Kalbfleisch en Westenberg gevolgde gerechtelijke en daarmee financiele bevoordeling van een
  vriendje wel eens het topje van de Nederlandse rechterlijke ijsberg zou kunnen zijn. En om te beseffen dat hij, Ivo Opstelten, als minister en betaald door heel Nederland minstens tot taak heeft dit tot de bodem uit te zoeken.
  Of is Ivo Opstelten daar zelf te dom en wellicht ook te corrupt voor!!

 • Jan Michael | 08/02/12 om 10:03

  @Michael
  Je stelt zeer terecht de vraag, waarom de politiek geheel stil blijft in deze unieke en potentieel zeer schadelijke situatie.

  Van Ivo Opstelten kun je niet veel verwacht, juist omdat hij onderdeel van het ‘Haagse Kalbfleisch-kartel’ uitmaakt. Ivo (en zijn vrouw) en Kalbfleisch gaan vér terug.

  Een echte onderzoekjournalist gaat nu eindelijk echt zijn werk doen??

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen