Doorgedraaide journalist hard aangepakt 

Advocatenkantoor dagvaardt Micha Kat

Vissers & Moszkowicz Advocaten gaan de strijd aan de in de publiciteit.


Gelezen: Dagvaarding

“Micha Kat wordt gedagvaard door Vissers & Moszkowicz Advocaten om te verschijnen in kortgeding bij de voorzieningenrechter te Amsterdam op 6 februari 2012 om 13.30 uur.” Dat staat op Vissers-moszkowicz.nl van Marjolein Vissers en Yehudi Moszkowicz in Utrecht.

Het kantoor, de eigenaren en personeel ondergaan op de site Klokkenluideronline.nl, telefonisch en per mail laster, met ernstige, ondermeer antisemitische beledigingen en stalking.

Het kantoor werkte eerder voor Kat en de Stichting achter de website, tot beider genoegen. “Tot medio mei was de relatie tussen partijen, althans tussen de heer Kat en mr Vissers, prima. Het contact verliep per email aangezien de heer Kat vanaf 27 februari 2011 tot medio mei in Laos zou verblijven.”

Kat vroeg bijstand voor zaken tegen de Leeuwarder Courant, Nieuwe Revu en rechtbank Den Haag, de laatste om het toelaten van camera’s af te dwingen. Vissers vroeg een schriftelijke garantie voor de opdracht en betaling.

De vader van Vissers en grootvader van Moszkowicz kwam ten val, ze ging hem verzorgen en opdrachten kwamen in de knel, aldus de dagvaarding. Daarop ontstonden volgens Marjolijn Vissers de problemen, te weten te groot wantrouwen van Kat en aantijgingen.

Wel betaalde Kat en was tevreden volgens Vissers, die citeert: “Revu door de knieen; morgen 11-2-11‟. „Maar mijn huidige advocaten zijn super! Marjolijn Vissers van Vissers Moszkowicz heeft zelfs al een eerste grote overwinning binnengehaald in mijn zaak tegen weekblad Revu:‟

Vanaf september 2011 escaleerde de relatie tussen advocaat en cliënt: ” Vanaf dat moment heeft de heer Kat de maatschap en de mrs Vissers en Moszkowicz getracht te chanteren en af te dreigen op internet en per telefoon. Mr Vissers en mr Moszkowicz hebben inmiddels aangifte gedaan van belediging, smaad, laster, discriminatie, belaging, bedreiging en afdreiging.” (afdreiging is afpersing)

Vervolgens verschenen artikelen op Klokkenluideronline.nl als:
7 januari 2012: “De Moszkowicz-family en de Nazi’s”
13 januari 2012: “Yehudi M.: De Joodse Nazi-Lawyer”.
14 januari 2012: “Breaking: Yehudi dreigt met family” en “Yehudi Moszkowicz spreekt”.
16 januari 2012: “Extra: De corrupte advocaaat Yehudi Moszkowicz intimideert het hosting bedrijf van Klokkenluideronline…” Met als vervolg: “Video Marjolein Visssers probeert voorzitter Haagse
Hof Boele op te zetten tegen Micha Kat, misdadig en klachtwaardig gedrag”.
Een filmpje op Vimeo.com met als titel: “Yehudi Moszkowicz trek je eigen stekker eruit”

De meeste artikelen bevatten behalve beledigingen en onjuistheden ook materiaal van de website van het kantoor, die auteursrechtelijk beschermd zijn. Kat stalkte ook de advocaten.

Ze eisen in kort geding dat Kat ophoudt met beledigen en stalken, de artikelen verwijdert en rectificeert, zoekdiensten aanschrijft om de artikelen uit indexen te laten verwijderen. Dat alles onder een dwangsom van 5.000 euro per overtreding.

Ze willen ook een voorschot van 50.000 euro wegens geleden en nog te lijden schade.

Helaas, het is niet (meer) mogelijk om te reageren.