Onderzoek na NRC-onthulling 

Marco Waas mag gaan

TU-chef knoeide met de bonnetjes

Gelezen: NRC

In vervolg op:Decaan TU Delft zorgde goed voor zijn gezin van 6 juni 2011. Ruim een half jaar hadden de bètabollebozen van de TU Delft nodig om de bonnetjes van Marco Waas op te tellen en af te trekken. Tot de slimste riep: Eureka!

En nu moet hij gaan. Voor welk bedrag? 27.000 euro! Hooguit een paar maandloontjes voor mijnheer en zijn partner Françoise Dorsman. Maar hoe zat het dan met de 750.000 euro van de TU Delft overgemaakt aan de bedrijven Trackfinder en VPC van mevrouw Dorsman. Daarvan maakte NRC destijds melding

Voorzitter Dirk Jan van den Berg van het college van bestuur: “Waas heeft bij zijn aanstelling in 2004 schriftelijk de toezegging gekregen van het toenmalig college van bestuur dat hij jaarlijks voor 12.000 euro kosten mocht declareren. Waas kwam uit het bedrijfsleven. Blijkbaar heeft men hem een inkomensaanbod gedaan.”

Vandaar dat van de 27.000 euro maar 15.000 euro is terug te vorderen. Was kwam van Unilever, deed daar in antistank (Axe). Toch rook zijn baas de beerput.

Echter, er was ook 750.000 euro van de TU Delft overgemaakt aan de bedrijven Trackfinder en VPC van mevrouw Dorsman. Daarvan maakte NRC destijds melding maar dat was kennelijk conform de regels. Mijnheer struikelt als kruimeldief.

Nog een leuk voorbeeld van de repeterende leugen die we op deze website zo vaak terugzien: “In een e-mail aan zijn medewerkers schreef Waas dat hij heeft besloten om af te zien van een derde termijn als decaan. Dat besluit bracht hij niet in verband met de nieuwe affaire.”

Marco Waas, in een toelichting: “Mijn declaraties zijn altijd binnen de kaders van de met mij gemaakte en vastgelegde afspraken gedaan en geaccordeerd. Echter, zowel het college als ikzelf vindt dat dergelijke afspraken niet passen in het huidige tijdsgewricht. Daarom heb ik besloten een deel van het gedeclareerde bedrag terug te betalen.”

Kukelukuuuuuu….

(Hij kan zo weer terug in de marketing van geur-, smaak- en reukstoffen concern Unilever.)

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen