Homoseksualiteit gevolg van een jeugdtrauma 

Rabbijn Ralbag voor al uw homogenezingen

Dat mag hij wel vinden, maar dan moet hij de Joodse Gemeente Amsterdam uit zijn ondertekening schrappen.

Gelezen: Declaration On The Torah Approach To Homosexuality, Volkskrant

Nu al 162 rabbijnen en joodse leiders ondertekenden de verklaring homoseksualiteit en de Torah. Daarin wordt het reeds bestaande standpunt over homoseksualiteit uitgelegd en aangescherpt.

De ondertekenaars vinden dat er als gevolg van maatschappelijke invloeden meer en meer acceptatie is gekomen van homoseksualiteit als voldongen feit. Dat vinden ze onjuist evenals het gevolg daarvan: dat de uitleg van de Torah op dit punt als haatdragend en homofoob wordt beschouwd.

Ze willen homo’s juist liefdevol tegemoet treden met de mogelijkheden voor genezing en niet ‘harteloos en gemeen’ hen maar met het voldongen feit van de verkeerde geaardheid opgescheept laten zitten.

De joodse religieuze leiders bieden een traject van genezing aan want ‘gedrag is veranderlijk’. Ze zijn ‘onschuldige slachtoffers van wonden uit hun jeugd’. Met hulp en berouw kunnen ze daar weer overheen komen, ofwel tot inkeer komen.

Het is onjuist om ze ten prooi te laten vallen aan de homobeweging van haar agenda, vinden de rabbijnen. Wil je voortaan ook van vrouwen genieten, ga in de joodse leer bij onze voorgangers.

Een van de ondertekenaars is opperrabbijn Aryeh Ralbag van de Joodse Gemeente Amsterdam. Wat vindt Ronnie Eisenmann, voorzitter van de Joodse Gemeente Amsterdam?

Hij verwerpt de verklaring niet, maar zegt tegen de Volkskrant te betreuren dat de in New York woonachtige Ralbag de verklaring ‘ook met zijn Nederlandse pet op’ heeft ondertekend, en dat zo de indruk is ontstaan dat zijn Nederlandse gemeente erachter staat. “‘Bij ons zijn homo’s welkom’, zegt Eisenmann. Hij heeft Ralbag, die een paar keer per jaar naar Nederland komt voor juridisch-technische kwesties, verzocht zijn Amsterdamse functie te laten schrappen van de lijst.”

Dat is het, Ralbag mag uiteraard die vrije mening wel hebben maar niet namens Nederland. Weer een gevalletje van een leugen waarop een tweede leugen volgt. Ralbag heeft het al laten aanpassen. Er staat nu:

Rabbi Aryeh Ralbag
Av Beth Din Agudas Harabonim (Union of Orthodox Rabbis) Rav of Congregation Ahavath Israel, the Young Israel of Avenue K. Brooklyn, NY

Ralbag maakte zijn entree al op Leugens.nl, in de rijk gevulde afdeling van religieuze leiders.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen