Mooie opsomming uit VS, herkenbaar voor Nederland 

Kakelende beroemdheden

Pseudowetenschap floreert dankzij beroemdheden en kletsprogramma’s op tv.

Gelezen: 2011 Celebrities and Science

De dagelijkse portie informatie van velen wordt meer en meer afhankelijk van leuterprogramma’s, terwijl ze de oren het liefst laten hangen naar gekeuvel van het kringetje beroemdheden. Voor je het weet krijg je de gestapelde onzin van de erkende nationale nitwits 24 uur over je heen.

Zo krijgen mensen ook hun dagelijkse portie wetenschap naar binnen, of die nu juist is of niet. In Amerika probeert Sense and Science onderscheid aan te brengen tussen feiten en verzinsels en zette de ergste pseudowetenschap van beroemheden op een rijtje.

Snooki Polizzi staat aan de top over 2011 met haar opmerking dat de zee te zout wordt vanwege sperma van dolfijnen.

Politiek commentator Bill O’Reilly passeert met zijn bewering dat we geen benul hebben van de getijden van de zee, ofschoon die toch tot op de minuut en nauwkeurig bekend zijn.

Suzi Quatro verklapte dat alle ziekten beginnen in de darmen dus dat een dagelijkse schoonmaakbeurt voorkomt dat je ooit nog ziek wordt. Simon Cowell kon de hele werking van een vitaminecocktail in zijn lijf voelen.

Het overgrote deel van de wetenschappelijke claims gaat over ‘jong blijven’, iets waar de beroemdheden mee begeesterd zijn. Maar met die claims bewijzen ze juist dat als hun lijf het niet meer zo goed doet we ze beter geen aandacht meer kunnen geven.

Ondertussen, merkt Sense and Science op, verdwenen allerhande polsbandjes die bijzonder krachten zouden geven in stilte van het toneel. Onder meer David Beckham en Kate Middleton voerden daarmee de lijst van vorig jaar aan van beroemdheden met onzinnige claims.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen