Story liegt eens niet: 

Bleker berijdt jonge pony

Klaar voor het CDA-leiderschap met frisse hoeksteen van de samenleving.

Roddelblad Story kopt in haar editie van deze week: ‘Gerucht Staatssecretaris Blekers geheime romance. Hij is 58, zij 26!’

Waar gaat het om? Volgens Story die in het artikel woorden als ‘naar verluidt’ en ‘gerucht’ gebruikt heeft Henk Bleker, die van de pony’s en Mauro, een relatie met NRC-journaliste ‘Barbara’.

Blijkbaar is Story nog niet al te zeker van haar speurwerk want de achternaam van deze NRC-journaliste wordt niet genoemd. Echter, NRC kent in de redactie maar één Barbara, met de achternaam ‘Rijlaarsdam’.

Henk Bleker was gescheiden. Barbara Rijlaarsdam zou volgens Story haar vorige relatie na de ontmoeting met Napoleon van Vlagtwedde onmiddellijk hebben verbroken. Kortom allemaal keurig, de NRC-journaliste is zelfs meerderjarig.

Het wordt gezellig in de strijd om het partijleiderschap van het CDA, met behalve Bleker ook Jack de Vries in de arena. Trok Maxime zich eigenlijk terug omdat hij met zijn huwelijk geen schijn van kans maakt tegen deze paradepaardjes van het nieuwe CDA?

Hoe zit het met de onafhankelijke verslaggeving van Barbara Rijlaarsdam die ten tijde van het interview met Henk Bleker op de politieke redactie van het NRC werkte? NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch bevestigt dat Henk Bleker en Barbara Rijlaarsdam een stelletje zijn. Maar godzijdank laat de baas weten dat zijn talentvolle deerne op geen enkele wijze gecompromitteerd kan zijn:

“Barbara heeft bij het prille begin van haar relatie met de staatssecretaris de hoofdredactie daarvan op de hoogte gebracht. Hoewel haar portefeuille niet de bevoegdheden van de staatssecretaris bevatte, hebben we besloten om haar met onmiddellijke ingang van de politieke redactie af te halen.

Daarom is Barbara uit Den Haag overgeplaatst naar nrc.next, en nadien naar de redactie economie. We stellen als hoofdredactie de professionele en journalistieke kwaliteiten van Barbara zeer op prijs.”

De vlam zou in de pan zijn geslagen na een interview met Bleker voor NRC Handelsblad. Dat strookt met het feit dat op 2 augustus 2010 in de krant een interview verscheen met de kop ‘Een probleemoplosser met een passie voor pony’s’. Barbara liet zich dit op de mouw spelden:

“Volgens een ondervraagde huivert Henk tot in iedere haarvezel van het type politiek bedrijven waar de PVV voor staat. Hij is een christen-democraat in hart en nieren, die zich heel erg op consensus en harmonie richt, verklaart oud-partijvoorzitter Marnix van Rij. Maar hij is ook pragmatisch, beseft dat het land geregeerd moet worden en dat het CDA zijn verantwoordelijkheid moet nemen.

In de media uitte Bleker de afgelopen weken geregeld kritiek op onbehoorlijke standpunten van Geert Wilders. Die zijn wat hem betreft onverenigbaar met de principes van de christen-democratie: het verbod op hoofddoekjes, de inperking van de godsdienstvrijheid en het stopzetten van de ontwikkelingssamenwerking. Daarmee heeft Wilders CDA’ers in de ziel geraakt, verklaarde Bleker.”

Maar ook als notoire leugenaar: “Marc Calon, destijds collega-gedeputeerde (PvdA), herinnert zich dat Bleker bij de collegevergaderingen op dinsdagochtend standaard een kwartier te laat verscheen. Altijd met hetzelfde excuus: hij moest zijn dochtertje naar school brengen. Dat bleek lariekoek, want toen we de vergadering verplaatsten naar kwart voor tien, kwam hij om vijf voor tien.”

In diezelfde zomer loog Bleker, toen interim-voorzitter van het CDA, dat hij niet zou toetreden tot het kabinet-Rutte. “Nooit over nagedacht…Ik kan het me nauwelijks voorstellen dat ik daar serieus ja op zou zeggen”, liegt hij op de vraag op 1 oktober bij Pauw & Witteman.

Binnen twee weken werd bekend dat hij staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie werd, de facto de nieuwe minister van Landbouw. Bleker maakte op deze site al zijn entree.

 • Reacties

 • Bleke Hans | 13/01/12 om 10:36

  Hans is de verpersoonlijking van het CDA, geld macht en lust. Een 26 jarig meisje, dat met haar zuignapje de oude man omsluit.
  De oude man die gescheiden is van vrouw en de kinderen in dezelfde leeftijd las het jonge meisje.
  Doorgaans gaan dit soort mannen op bordeelsluipters naar de hoeren. Henk combineert zijn oude dagvoorziening met een goedkope wip.

 • Paul | 14/01/12 om 08:46

  Henk Bleker versierde 26-jarige journaliste Barbara Rijlaarsdam tijdens interview…
  Hij schoof een briefje naar haar toe met daarop de tekst:
  ‘Als je morgen (met je moeder) bij mij wilt komen ponyrijden… Dan kan dat.’

 • eef zwiers | 22/01/12 om 14:54

  is toch gewoon berekening van deze dame. heeft niks met liefde te maken. Zit het dichtst bij het vuur als verslaggeefster, leuke snoepreisjes op Blekers kosten en dure cadeautjes.

  Nou ja een paar keer ponyrijden in de week heeft ze er dan graag voor over.

 • janet | 25/01/12 om 13:44

  Nu begrijp ik het………….de puzzelstukjes vallen in elkaar. Bleker is echt een paardenl* had hij al geen tijd om zijn stukken te bestuderen over Freedom de ooievaar, liegt hij ook daarover nog eens de boel bij elkaar in de kamer. En dat terwijl hij ondertussen zit te smsén. waarschijnlijk met zijn merrie!
  Wij hebben twee dingen gemeen, Bleker en ik, we houden allebei van dieren, echter we hebben 1 cruciaal verschil. Hij(ver)neukt mensen en merries en dat zou echt niet bij mij opkomen. De bleke paardenl*. En dat terwijl hij zo gereformeerd is als wat. Vooraan in de kerk, met de bijbel op schoot. Lang leve het CDA. Dat heeft zijn dieptepunt bereikt. En Bleker….laat die lekker weer boer worden, met zijn vele leugens……….dan is die merrie ook zo verdwenen!

 • joepiedepoepie | 02/10/12 om 23:52

  Als elke politicus die liegt stante pede zou worden ontslagen, bleef er GEEN ENKELE politicus over; noch op nationaal, noch op regionaal, noch op lokaal niveau.

  Moeten we misschien toch maar eens in gaan voeren, i.p.v. ze maximaal 6 jaar lang laten teren op onze belastingcenten…(LANG LEVE HET W8Geld!!)

 • niek1928 | 23/03/13 om 20:33

  Leeftijdverschil boeit me niet. Bij mijn weten, en uit eigen ervaring, weet ik gewoon dat levensachtergronden van beide mensen een perfecte match kunnen veroorzaken. Waarna ze beiden opfleuren en opbloeien tot mensen die elkaar tot méér maken dan ze zonder elkaar hadden kunnen worden.

  Nix bok/groene blaadje.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen