Oppositievoorman Alexei Navalny slachtoffer 

Fotojokken onder Poetin

Communistische mores nog levendig in Moskou

Gelezen: The Guardian, Vertaling blogbericht

Alexei Navalny, de 35-jarige bloggende voorman van demonstrerend Rusland, is het slachtoffer geworden van een smerige vorm van fotojokken.

Hij werd afgebeeld in een ontmoeting met Boris Berezovsky, de door Russische nationalisten gehate tycoon die naar London uitweek en vandaar Rusland zou bestoken met financiering van oppositie. Dat zou een slechte beurt zijn voor Navalny.

Echter, Boris Berezovsky is erin gefotojokt in plaats van Mikhail Prokhorov, ook een miljardair, maar heel wat populairder. Hij is de eigenaar van basketbalteam New Jersey Nets en is presidentskandidaat.

De krant heet nota bene ‘Argumenten en Feiten’, een regionale krant waarvan het beeld echter via de vele – vaak betaalde – pro-Poetin blogs snel werd verspreid om de aversie tegen Navalny te voeden.De reacties op het blogbericht levert hilarisch fotojokken op met beelden van Napoleon, Stalin, Hitler en Poetin om maar een willekeurig rijtje te noemen.
,

  • Reacties

  • Jack | 10/01/12 om 12:49

    Geniale reactie van Alexei Navalny op de oh zo foute fotomontage van de prburo’s van Putin en Medvedev.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen