Reclame Code Commissie velt een oordeel 

Een ‘biomatras’ van Noord-West Touristik

Heel gezond, hoor. Vooral voor de portemonnee van de ‘bioboerderijen’.

Gelezen: De Stentor, Vroege Vogels.

Sterke merken: ‘Bioboerderij Horst Jansen’ en Bioboerderij Boomstra’. Alleen, ze bestaan niet. Onder deze namen werden kopers gelokt naar bijeenkomsten in Noord- en Oost-Nederland. Alles was nep en surrogaat, bedacht door Noord-West Touristik BV in Denekamp. Volgens de Reclame Code Commissie bestaan die boerderijen niet en een klacht van keten Bionext is toegewezen.

“Er zijn op een bijeenkomst mensen geweest die een biomatras met magneetjes voor 990 euro hebben gekocht.” Ook de aangekondigde geschenken (‘Neem 2 grote boodschappentassen mee om ze in te doen’) blijken tegen te vallen. ,,Weet je wat we meekregen? Drie blikjes ananas, potje rode kool, potje appelmoes, 1 zak nudeln, papya in een blikje. En de producten van de boerderij? Daar werd eigenlijk helemaal niet over gesproken,” meldt een bezoeker.”

Even de website Noord-west-touristik.nl erbij gehaald. U kunt met de club naar de Turkse Riviera. Kijk even naar de Reisvoorwarden met zinnen als “Iedere afwijking en/of toevoeging aan de door ons aangeboden reis behoefd onze nadrukkelijke schriftelijke toestemming.” Misschien kunnen ze de inburgeringscursus nog eens opnieuw doen.Ook een fijn 0900-nummer voor contact trouwens.

(De Stichting Reclame Code is overigens zelf ook een niet zo waarachtig clubje want weigert alle uitspraken te publiceren. Verzoeken van Leugens.nl om uitspraken te ontvangen zijn afgewen. Dat is anders bij de Britse zuster ASA die wekelijks een serie spannende uitspaken heeft.)

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen