Boosheid helpt niet echt 

‘Jhim van Bemmel dronken en naakt’

PVV-kamerlid ‘voor de rest van zijn leven’ opgescheept met nepbericht. Ook De Telegraaf is boos.

Gelezen van Moetenwijnietwillen.nl

Tweede Kamerlid Jhim van Bemmel (PVV) zag zich terug in een nagemaakt Telegraaf- artikel is verschenen waarin staat dat hij is opgepakt voor naaktlopen in dronken toestand en leuzen roepend tegen de Islam. Geintje van Hostwide.nl, toegeschreven aan Casper Fidder
“PVV-Tweede Kamerlid Jhim van Bemmel is zondagmorgen in zijn woonplaats Zoetermeer opgepakt voor verstoring van de openbare orde. Van Bemmel liep onder invloed van alcohol spiernaakt door de straat waar hij woont en riep daarbij verschillende beledigende leuzen.”

Het slachtoffer twitterde: “Juridische stappen zijn inmiddels gezet. Laat mij niet voor een naaktlopende alcoholist uitmaken! Wat zullen we nou krijgen.”

Om dit daarna te verwijderen en te melden: “Voor alle volgers + geïnteresseerden: Twitter en Telegraaf account gisteren waren fake. Alleen reactie in kranten was van ondergetekende.” Hij ‘overweegt juridische stappen’ wat in de praktijk betekent dat het doorgans bij een dreiging blijft. Anders staat er: “Ik stap naar de rechter.”

Ook De Telegraaf is not amused: “De Telegraaf neemt maatregelen tegen de neptwitteraar, die onder de naam ‘teIegraaf’ (in plaats van een L wordt een hoofdletter i gebruikt), links verspreidt met nep-berichten over het Kamerlid Van Bemmel en tv-presentator Smeets.

Die berichten, beledigend voor de betrokkenen, werden ook nog eens in de opmaak van Telegraaf.nl op internet geplaatst, met de intentie verwarring te zaaien en te beledigen.

Inmiddels zijn stappen ondernomen om de gewraakte pagina’s met de berichten van het net te krijgen en de twitteraccount te laten vernietigen.

Hoofdredacteur Sjuul Paradijs sluit juridische stappen niet uit. Ook worden maatregelen genomen om de neptwitteraar te ontmaskeren. „Dit is schadelijk voor het merk De Telegraaf en het is schadelijk voor de personen over wie kwaadaardige onzin de wereld wordt ingeslingerd door deze riooltwitteraar,” aldus Paradijs.”

 • Reacties

 • Mark Rutte | 06/01/12 om 18:10

  Inderdaad hebben ze bij de PVV en de Telegraaf geen Humor

  Wat een sneue jankerds

 • Marieke | 08/01/12 om 00:40

  Het is een beetje vreemd als regeringleiders gevoelig worden voor negatieve publiciteit: zij hebben de middelen om media aandacht te geven voor hun eigen visie. Dat heeft de gewone burger niet.

 • Irma Dakman | 08/01/12 om 11:06

  Liever bloot en dronken, dan lid van de PVV, zei m’n oma altijd.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen