'Alles wordt netjes terugbetaald' 

De valse profeet Nout Wellink

Liegen door De Nederlandsche Bank is eerder traditie dan toeval.

Toen Nout Wellink nog president was van De Nederlandsche Bank (DNB) zei hij dat we de Griekse miljarden zouden terugkrijgen, met rente. Dat beloofde hij in mei 2011 in het EO-programma Knevel & Van den Brink.

Nu is Nout Wellink president af en zei hij vlak voor oud en nieuw in het Financieele Dagblad dat de overheid leningen aan Griekenland zal moeten afschrijven. Dus een gedeelte van de miljarden kunnen we op onze buik schrijven.

De Volkskrant oppert dat Wellink in mei 2011 een leugentje om bestwil de wereld in hielp. Wellink noemde toen ook Geert Wilders ‘een valse profeet die iedereen bang probeert te maken’. Nu geeft de ex-president van de DNB Wilders met terugwerkende kracht gelijk en blijkt hij zelf de valse profeet te zijn geweest

Ook geeft Wellink nu aan dat minister de Jager de bevolking in het ootje neemt door te blijven beweren dat het Griekse geld terugkomt. “Er zat een inconsistentie in alle verhalen die politici vertelden, want je kunt wel zeggen – zoals onze minister deed – dat het geld van overheden altijd terug zal komen, maar als je een steeds groter aandeel in de financiering van de Griekse schuld op je moet nemen, wordt die kans steeds kleiner.”

Het manipuleren behoort tot het dagelijks werk van bankpresidenten en ministers van Financiën, teneinde financiële markten koest te houden en bankruns te voorkomen. Ze steunen ook de liberale handel tegen beter weten in. Wouter Bos legde als minister van Financiën het ‘short gaan’ – wat vaak in verband wordt gebracht met aandelenhandel met voorkennis – niet aan banden.

Minister Zalm beweerde in 1998 keihard in de Tweede Kamer dat aandelenlease niet in strijd was met de wet op het consumentenkrediet . Zalm was in de kamer aan het liegen en DNB-president Wellink stond erbij en keek er naar.

Al kort na 1945 begon het in commissie liegen van de minister van Financiën ( toen Lieftinck) en de DNB-president (Holtrop), toen effectenhandelaars die Joodse vermogens hadden geroofd de hand boven het hoofd werden gehouden . Dat was een uitkomst van de commissie Scholten.

 • Reacties

 • Folkert Frans | 05/01/12 om 11:27

  Wellink moest zorgen dat de banken (waar ook Beatrix grote aandelen in heeft) hun geld grotendeels weer terugkregen. Voor het verlies kan de publieke sector nu opdraaien.

 • Ton Biesemaat | 05/01/12 om 16:54

  En ook het hoofd van de Zwitserse Nationale Bank zegt dat zijn vrouw echt niet over voorkennis beschikte bij de interventie om de Zwitserse Frank goedkoper te maken. http://www.bbc.co.uk/news/business-16431642

 • Jack | 05/01/12 om 17:17

  Wellink laat zien dat hij een leugenaar is.
  Wellink doet daarbij suggereren dat liegen in overheidsdienst iets dood normaals is.
  En dat is het natuurlijk niet.
  Liegen in overheidsdienst wil zeggen dat je Nedeland en alle Nederlanders oplicht. En als je ook nog liegt als directeur van de Nederlandse Bank, dan geef je aan dat je volstrekt te licht was om die functie uit te oefenen.
  Einde Wellink.
  En is de door Rutte zo naar voren geschoven Klaas Knot beter? Gezien het puin dat Rutte als minister om zich heen heeft verzameld, mag twijfel gezet worden bij elke keuze van die Rutte.

 • wim | 07/01/12 om 12:47

  ,,Wellink doet daarbij suggereren dat liegen in overheidsdienst iets dood normaals is.
  En dat is het natuurlijk niet.”
  Dit schrijft Jack op 05.01.12 om 17.17 uur.
  Natuurlijk heeft Wellink gelijk met zijn suggestie dat liegen in overheidsdienst iets dood normaals is.
  Sterker, ben je geen leugenaar dan kom je in overheidsdienst nergens!

 • ldbroersma | 07/01/12 om 14:33

  Ik heb me een beetje verdiept in die Nederlandse bank en dan blijkt dat de Staat weliswaar eigenaar is maar zeer weinig zeggenschap heeft in de doen en laten van de bank. De Kroon als vorige eigenaar is nog steeds oppermachtig en heeft in feite de macht in handen gehouden. Verder is het schimmig omdat de staat eigenaar zou zijn, maar tegelijkertijd wordt er nog steeds gesproken over aandeelhouders, dus in meervoud. De vraag is dus of inderdaad alle aandelen indertijd zijn overgedragen of dat het huis van oranje toch ook nog aandeelhouder is. Daar wordt verder geen mededeling over gedaan, net zomin als dat er een mededeling wordt gedaan over de goudvoorraad en waar deze zich bevindt. Het schijnt dat deze voorraad in New York ligt opgeslagen net als de goudvoorraad van Frankrijk, waarvan nu gezegd wordt dat deze helemaal is verdwenen. Kortom wat is waar. Hoe zit dit nu precies. Daar ben ik wel eens benieuwd naar.

 • Martijn Kolthof | 13/02/12 om 17:01

  Ja dat de hele aandelenbeurs alleen een extra vul middel is voor de Nederlandse staat, was toch allang bekend …. of niet soms? Vakbondsmensen en politici zijn nu eenmaal niet te vertrouwen ( wake up ) ze kunnen niets anders dan liegen, dit zou betekenen dat de doorsnee Nederlander geconfronteerd werd met de werkelijke feiten wat wel eens een behoorlijke brok zou zijn om weg te slikken.
  Laten we even wel zijn dat we met zijn allen in Nederland 10 jaar kunnen gaan werken om het begrotingstekort weg te werken. Vraag alleen niet on deze ontstaan is. Goed Beleid?!! Tja herleid het allemaal eens terug naar de kern. Maar laten we eerlijk wezen;als er bij U in Uw huishouden per jaar 10 keer zoveel uit zou gaan dan dat er in kwam zou U ook behoorlijk moeten liegen tegen degeen die U sponsort nietwaar?? Ik zou denken van wel.Hoe al dit geld is besteed en aangewend en mede wat er zo hier en daar aan de strijkstok is blijven hangen wil ik geen rechter over zijn maar waarom is er een steeds grotere scheiding tussen arm en rijk??? En vervaagt de middenklasse? Afijn Mevr Professor Merkel is niet voor niets zo kien op europa daar als het in een zou vallen dit de staatsschuld van Duitslands wel eens niet meer zou kunnen betalen. Ten eerste omdat de duitsers nogal buiten hun stand geleefd hebben, dikke auto’s kuhrorden klinieken uns so weiter. En zo is er natuurlijk nog de integratie van Oost Duitsland die gewend zijn hun hand op te kunnen houden onder het oude communistische systeem maar wat nu natuurlijk een beetje moeilijk is daar er nu voor de centjes gewerkt moet worden.Ga ze dat maar eens uitleggen!! afijn met allerlei hulp lukt het wel we gaan achter de Lufthansa piloten aan zo ook die van LTU inleveren die centen. Lichtenstein wordt ook niet ontzien zodat er een slimme student met informatie komt op een cd van een Zwitserse bank waarop de bankgegevens staan van de Dames en
  heren van de Bundestag …… Goh hoe kan dat nou ??? vreemd niet??? Afijn Mevr Merkel is gewoon failliet als het met europa niet werkt en de Chinesen hebben geen zin haar ellende op te ruimen en ik geef ze gelijk. Ze hebben al genoeg te kampen met een export tekort naar europa en de VS. Zeker nu Obama bedrijven fiscaal wil belonen voor het opereren op eigen terrein. Maar goed als europa failliet gaat gaat duitsland dat ook, de staatsschuld is ook hier ver buiten proporties meer zelfs als die van griekenland met dit verschil dat je van toerisme 1/3 van het jaar kan leven. Alleen nu de produktie in Cina in gevaar komt endaarmee de export van machines van Duitsland naar China komt Merkel in het geweer. Zeker Montie in Italie is goed bezig de nouveaux riche haar autootjes af te pakken zodanig dat Maseratie haar prijzen laat zakken. Hoe zou het met de porsches en de BMWeetjes gaan denkt U? en daarmee de inkomsten voor DLD. Verder was Griekenland niets meer of minder dan een toevluchtsoord voor met pensioen gaande duitsers die daar hun brood goedkoop dachten te kunnen inkopen voor hun pensioen. Helaas die vlieger ging niet helemaal op en komen de broodjes voor de konto van Duitsland die de ozies er al bij moesten nemen. Oei Oei als dat allemaal maar goed gaat. Nee ik denk niet dat Nederland er erg onder zou leiden. Behalve dan dat we die types die in Nederland zich de zakken enorm vullen wat moeten afschieten zoals de regering dat doet met de doorsnee Nederlander die boven het maaiveld uittreedt. O ja en handdrukjes die kunnen ook naar normale proporties wat mij betreft. LEES GEEN.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen