De fluwelen handschoen bij de collega 

Trouw en Volkskrant met Martijn Koolhoven

Leugenachtige journalist weet ook collega’s eenvoudig in te pakken.

Gelezen: Frontaal Naakt column

Met een interview in Trouw en een interview in de Volkskrant werd de nummer 4 uit onze Leugens top-10 over 2011 aan links Nederland voorgesteld. Hadden de interviewers hun huiswerk gedaan met als gevolg het voorleggen van feiten? Of mocht ook dit keer ‘his masters voice’ de band vullen met eigen observaties?

Peter Breedveld geeft in zijn column het antwoord, naar aanleiding van het vraaggesprek in de Volkskrant, want hij fileerde eerder Trouw: “Het ‘interview’ verschilt ook nauwelijks van dat in Trouw. Er staan precies dezelfde dingen in: het gedoe met de A4tjes, waarop hij ‘het een en ander heeft uitgeschreven’ om het de journalisten makkelijk te maken, het gejammer over Dominique Weesie, die hij als stagiair bij De Telegraaf zag binnenkomen en die hem heeft verraden, het gesnoef over de opdrachtgevers, die in de rij staan om met hem in de zee te gaan. En dat het oneerlijk is dat-ie door De Telegraaf werd ontslagen, want hij had voor zoveel primeurs gezorgd.

“Ja maar”, zou een beetje kritische interviewer dan tegenwerpen, “die primeurs waren nogal eens gebaseerd op leugens, nietwaar? Er klopte vaak geen reet van uw verhalen, onder andere omdat één van uw vaste bronnen de gestoorde complotdenker Peter Siebelt is!”

Zo niet Sterre Lindhout en Merijn Rengers, die laten zich braaf door Koolhoven dicteren dat hij een verhaal ‘zou’ hebben verzonnen rondom de Rotterdamse fotograaf Leo de Deugd. Dat schreef Trouw ook al, dat er van dat verhaal over De Deugd, en de ‘moslimwijk’ die in rep en roer was over de praktijken in zijn studio, niks ‘zou’ kloppen.

Wat nou, ‘zou’? Het staat als een paal boven water dat Koolhoven dat verhaal uit zijn duim heeft gezogen! Het is gecheckt, door Telegraaf-dochter GeenStijl nota bene, en daarna door Zembla, en er was gewoon niks van waar! Dat is ook nog eens bevestigd door de rechter.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen