Mosley wil seksvideo uit Google

Voormalig Formule-1 baas Max Mosley bindt de strijd aan met zoekdienst.

Gelezen: Guardian

Mosley was via de inmiddels opgeheven krant News of the World in het nieuws gekomen als een liefhebber van onderdanige seks met dames in uniform. Dat was behalve vanwege de seks pikant daar Mosley’s vader met de Nazi’s heulde en hij daar afstand van genomen zou hebben.

Hij won recent ook een rechtszaak tegen News of the World in Frankrijk, nadat hij in Engeland en Duitsland al won. De Franse rechter oordeelde dat de publicatie van de video onrechtmatig is en dat de beelden van het web moeten.

Mosley doet vermetele pogingen om de video met zijn sekscapaces van het web te krijgen. Hij heeft een half miljoen pond daarvoor gereserveerd en al honderden kleine websites ertoe weten te bewegen de video weg te halen. Hij staat er nog bij 123 video in Nederland dat de nodige reclame-inkomsten wint en ook een pop-up op je pc zet.

Nu zegt het voormalige hoofd van de Formule-1 Google aan te zullen klagen vanwege zijn ‘onverzettelijke weigering’ om bij zoekresultaten zijn seksavonturen en de video niet meer te vermelden.

Mosley zegt dat hij al die moeite om de video te laten verwijderen achterwege zou kunnen laten als Google de verwijzingen weg zou laten. Google liet het volgende weten: “De zoekresultaten van Google zijn gebaseerd op informatie beschikbaar over miljarden webpagina’s op het internet. Wij zullen en kunnen niet controleren wat anderen online plaatsen, en buigen alleen als er een gerechtelijk bevel is om een specifieke pagina die illegaal is snel te verwijderen uit onze zoekresultaten. ”

Index on Censorship, de club voor vrijheid van meningsuiting, zei dat Mosley als doel heeft om het web als fundamenteel vrije ruimte aan te pakken. Mosley verloor een zaak bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) in een poging de pers te muilkorven bij het berichten over privézaken. Hij wilde kranten dwingen om mensen te waarschuwen wanneer ze details over hun privéleven bekend maken en kans op wederhoor te bieden.

  • Reacties

  • Ted | 25/11/11 om 16:35

    “Nu zegt het voormalige hoofd van de Formule-1…”

    Het voormalige hoofd van de FIA lijkt me.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen