Wat zijn wij toch een knuppeltjes 

Dennis Moens

Met beleggingen van Quality Investments en Watershed een feestelijk leven gevierd, tot hij van zijn bed wordt gelicht.


Gelezen: De Pers

Quality Investments wordt verdacht van criminele praktijken. Tot nu toe viel vooral de naam Frank Laan. Compagnon Dennis Moens (46) kwam afgelopen week aan bod bij onderzoeksjournalist Mathijs Rotteveel in De Pers. Bovenstaande link leidt naar het hele artikel.

“…Moens is dan alweer bij Vievestment vertrokken. Op vriendelijk verzoek van geldschieter Schoon, die Dennis’ onverantwoordelijke gedrag zat is. Hij doet weinig, maar declareert er lustig op los. ‘Hij had geen geld in het bedrijf gestoken’, zegt een oud-medewerker. ‘Hij probeerde er eerder zoveel mogelijk geld uit te halen. Hij bestelde van alles op de company creditcard. Er kwam zelfs een keer speelgoed voor zijn kinderen voorbij.”

“Na het mislukte avontuur met Albatros hebben ze zo mogelijk een nog onbetrouwbaardere herverzekeraar gevonden: Provident Capital Indemnity (PCI) van eigenaar Minor Vargas Calvo. Die wil, tot groot geluk van Laan, ook de herverzekering van de Vievestment-klanten op zich nemen. Dat PCI geen goedgekeurde jaarrekeningen of ratings heeft, is op zich geen probleem. Alleen moeten potentiële klanten dat niet weten.”

” Daarom vragen Moens en Laan advocaat Koen Blom van HRM Advocaten te Amsterdam een zogenoemde ‘letter of comfort’ te schrijven. Daarin komt de naam PCI niet voor. Wel schrijft Blom over gerenommeerde herverzekeraars als AIG, Hannover, Munich Re en Zürich. Beleggers die niet goed lezen, krijgen door de brief de indruk dat niet het dubieuze PCI maar deze partijen voor hun geld garant staan, hetgeen goed werkt.

Het geld stroomt binnen en er wordt hard gewerkt. Behalve door Moens. ‘Zijn rol was voor niemand duidelijk’, zegt de oud QI-medewerker. ‘We wisten dat hij alle zaakjes in de Verenigde Staten regelde met het aankopen en het administreren van de polissen, maar verder? Het was nooit handig als hij op kantoor was, want hij zat op internet alleen maar grappige YouTube-filmpjes te kijken, en caberet en plaatjes van jachten en huizen. Iedereen moest dan meekijken. Frank had liever dat-ie wegbleef.’ Moens is meer van het geld uitgeven.”

” Niet de beleggers zelf, maar Moens’ bedrijf Watershed heeft de beschikking over de miljoenen aan premiereseserves en rentes die de beleggers vooruitbetaald hebben. Dat Moens vanuit Watershed onder meer zijn geldverslindende vliegtuigmaatschappijtje bekostigt, kan Laan moeilijk aan zijn beleggers vertellen. Dus zwijgt hij vooral. ‘Aan het einde waren Dennis en Frank niet meer de compagnons van het begin’, zegt de oud-QI-medewerker. ‘Ze mochten vooral niet meer met elkaar in verband gebracht worden.’

Moens weet zich in Florida eerst nog prima aan alle ellende te onttrekken. Hij heeft een nieuwe liefde, de juriste Lorena Ribeiro die – net als haar zus – werkt voor Deborah Peck. En met zijn bedrijf Watershed heeft hij meer dan 20 miljoen euro tot zijn beschikking, waar hij leuke dingen mee doet. Hij vliegt met vrienden in zijn eigen vliegtuig feestend over Europa. Hij koopt een huis in Marbella met bijpassende rode Ferrari. Zijn horloges zijn van Audemars Piguet, liefst een limited edition-uitvoering van zo’n 35.000 euro. Een helikopter, jacht, zeilboot, jetski’s, Harleys, Dennis heeft het allemaal.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen