Beschuldiging seksuele intimidatie 

Harry Groen versus Hotels van Oranje

Wie liegt er, de ex-burgemeester van Noordwijk en de Rotary of een medewerkster en de directeur van Hotels van Oranje?


Gelezen Leidsch Dagblad

Harry Groen heeft in 2010 als burgemeester van Noordwijk een 22-jarige medewerkster van de Hotels van Oranje een briefje met ’een obscene en suggestieve uitnodiging’ in handen hebben gedrukt, tijdens een bijeenkomst van Rotaryclub Noordwijk.

Dat is althans de bewering van de medewerkster van Hotels van Oranje, gesteund door haar directeur Bram Mol. Zowel Groen als het Rotarybestuur ontkennen de kwestie. Wie van beide partijen liegt er?

Bram Mol was al boos, maar is nu nog bozer, aldus het Leidsch Dagblad, dat de briefwisseling tussen Hotels van Oranje en Rotary kreeg en eruit publiceerde.

Harry Groen had al een vrolijk verleden, maar dat mag geen rol spelen in deze kwestie. Het is nog niet duidelijk wie er wat heeft gedaan.

Op de website van Rotary staat nu: “Een beetje integer bestaat niet.

Rotary Nederland

Groen adviseur voor supermarktbaas

Ex-burgemeester Groen heeft een nieuwe baan als adviseur van supermarktmagnaat Jan van den Broek, bekend van de Digros supermarkten en D-reizen. Van den Broek woont in Noordwijk.

Daar poogde hij eerder om een vergunning te bemachtigen om op zijn landgoed een mausoleum voor zichzelf op te trekken om er te zijner tijd begraven te kunnen worden. Hij vond Groen aan zijn zijde en de gemeenteraad tegen zich.

Nu is de gemeenteraad van Noordwijk ongelukkig met de nieuwe baan van Groen die adviseur van de Noordwijkse multimiljonair wordt terwijl hij als burgemeester toegang had tot gevoelige en geheime informatie zoals over grondprijzen en bouwplannen tot privacykwesties rond individuele burgers.

De huidige burgemeester Lokker poogde Groen tevergeefs van deze stap af te brengen. Groen heeft eigen opvattingen over integriteit.

 • Reacties

 • dspaul | 25/10/11 om 10:43

  Als dit waar is, dan is die man een vreselijke smeerlap.
  “Gewone” mensen worden voor veel minder achter de tralies gesloten, en deze figuren kunnen kennelijk doen en laten wat ze willen. Wat voor lessen vallen hier uit te trekken?

 • De Intrigant | 26/10/11 om 15:12

  Dit voorval speelde een jaar terug. Er is toen inderdaad een briefje overhandigd met telefoonnummer en een opmerking in de stijl van dat ze altijd mocht bellen. De betreffende medewerkster heeft het hele afgelopen jaar de Rotaryclub, inclusief Groen, nog met veel plezier tijdens de clubavonden bediend. En opeens greep Mol dat oude en begraven voorvalletje aan om politiek met de inmiddels ex-burgemeester, bepaald geen vriend van hem, af te rekenen. Mol roept al een week in de pers dat hij een obsceen briefje zou hebben, maar laat het aan niemand zien. Omdat het er niet is. De betreffende medewerkster is (waarschijnlijk) helemaal niet gekend in de absurde acties van Mol en staat nu voor aap. Zo gaat hij met z’n personeel om.

 • Simon | 27/10/11 om 11:09

  Hallo dspaul, een beetje minder. Er is geen misdaad gepleegd.

 • Beerput23 | 03/11/11 om 10:47

  In het Noordwijkse horeca nachtcircuit zingt al een poosje de oplossing van dit vraagstuk rond. Die medewerkster heeft met Groen een keer haar toenmalige relatieproblemen zitten bespreken en kreeg van Harry een briefje (misschien wel twee keer) met daarop de tekst dat hij altijd beschikbaar was om een glas wijn te drinken, met zijn mobiele nummer en zijn voornaam, waarna die medewerkster tegen collega’s iets zij in de trant van: moet je kijken, is de burgemeester, leuke vent hoor, maar begint wel een beetje vermoeiend te worden, want is net of hij iets van me wil, en toen zij haar chef iets van: ik praat wel even met Bram, die kent ‘m goed en dan houdt het wel op. Ja, en dan moet je net Bram hebben. Onze maatschappelijk verantwoorde ondernemer. Die rook bloed! En nou een jaar later, knalhard over de rug van zijn medewerkster die hij juist probeert te beschermen, even lekker in de pers uithalen naar Groen. Ha Bram, doe eens uitleggen waarom je dus wel het hele afgelopen jaar elke woensdag de hand geschud hebt van Groen?!

 • Van den Endel | 03/11/11 om 12:27

  Dikke ROFLOL @ Beerput23. Jij hebt dat briefje dus ook gezien! het lijkt drop dat ze bij de Hotels van oranje dus nog een mol hebben (leuke woordgrap of niet!). Het is te hopen voor deze fijnbesnaarde jongens dat ze van pizzaas en pannekoeken houden, want dat is het enige dat ze onder de deur van een pliesiecel door kunnen schuiven. Onze exburgemeester zit vast al aan een aangifte voor smaad te werken van 3 meter lengte.

 • Nu is het genoeg! | 04/11/11 om 15:14

  Dit is toch allemaal te zot voor woorden. Nu weer een hele pagina in de Noordwijker de rotary te kakken zetten. Een wereldwijde goede doelen organisatie van onbesproken gedrag. En dat over een briefje dat de Hotels van Oranje veilig achter slot en grendel bewaren en niet willen laten zien. Nee natuurlijk niet, want dit staat er op:

  Altijd graag in voor glas wijn en altijd beschikbaar
  06 22 xxx xxx
  Harry

  Waarom de rotary er zelf niet mee komt is me een raadsel. Verhaal gaat dat ze het kopietje kwijt waren dat ze een jaar terug van Mol gekregen hebben, maar dat het inmiddels weer terug gevonden is, dus misschien komt het nog.

  Mol roept nu in de Noordwijker dat ze de zaak als afgedaan beschouwen en ook geen aangifte gedaan gaat worden. Nee natuurlijk niet, Mol mag hopen dat hij zelf niet in het gevang eindigt met zijn smadelijke opmerkingen. Want hij weet dat hij van de aanvang af geen echte zaak had. Al wat hij wilde was Harry Groen een loer draaien, maar natuurlijk pas nadat die geen burgemeester meer was, anders kan je daar toch last mee krijgen. Dat is mooi uit de hand gelopen Bram! Wat vind je medewerkster er van dat je haar gebruikt voor je privé relletje?

  Olsthoorn, je kunt op zoek naar de waarheid nu Mol eens even vragen of er op zijn briefje iets anders staat dan hierboven en dat lezen we dan wel volgende week in de Noordwijker.

 • Peter Olsthoorn | 08/11/11 om 09:00

  @ nu is het genoeg
  Boeiend dat u de tekst van dat briefje zegt te weten terwijl de betrokken heren daar allen, niet een uitgezonderd, zo angstvallig over zwijgen.

  Waarom verbergt Mol dat briefje? Waarom doet de Rotary zo vreemd? Waarom verschuilt Groen zich?

  De lafheid regeert, ook bij u want u durft niet onder eigen naam te publiceren of mij te benaderen. Ik geloof niet dat ik zo lag ben want ik publiceer onder eigen naam en zoek de zaak uit onder eigen naam. U weet me goed te vinden voor aanvullende informatie.

 • nu is het genoeg! | 08/11/11 om 14:08

  Waarom Mol zwijgt is wel duidelijk, hij blijkt niets in handen te hebben. Waarom die rotary zo spastisch reageert begrijp ik ook niet. Ze wisten natuurlijk helemaal niet meer wat de burgemeester met zijn reputatie als bon vivant een jaar geleden op allerlei briefjes geschreven zou kunnen hebben en harry zelf weet dat natuurlijk helemaal niet meer. Blijkt dus dat hij een serveerster van dat hotel een keer heeft voorgesteld een glas wijn te drinken en dat mag daar dus helemaal niet. Is verboten. Word je gelijk door het management voor viespeuk uitgemaakt en in de pers door het slijk gehaald. Dat is het nieuwe beleid daar kennelijk en daar gaan ze geen vrienden mee maken. Het is eeuwig zonde van dat schitterende hotel van ze, maar ja, ze maken het er zelf naar. In plaats van gewoon verder hun kop te houden maken ze via hun woordvoerster (arm meisje, moet ook maar doen wat haar bevolen wordt) de voorzitter van de rotary nog even uit voor grove leugenaar om dan vervolgens te roepen dat ze de zaak verder als afgedaan beschouwen. De zaak zal pas afgedaan zijn als ze publiekelijk met de billen bloot gaan en hun excuses aan iedereen aanbieden denk ik. Succes met verder graven. Mij hoort u niet meer.

 • mb | 06/11/12 om 21:32

  … die harry groen die ‘ondernemer’ was in de Amstedamse politiek en honderden miljoenen verspilde. Liet zich lekker verwennen door Kritikos van ceres in o.a. New York (maar niet omkopen hoor :))))))))))

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen