Kort geding Harry Mens tegen de VEB

Wel product van Quality Investments aangeprezen, maar alleen tussenpersoon Bert van Arkel kwam in beeld.


Bert van Arkel (foto) van Van Arkel Investment Coaching in Nieuw Vennep verschijnt volgens Harry Mens ‘al tien jaar’ in het programma Business Class. Van Arkel meldt de nauwe samenwerking:
“Wekelijks bespreekt presentator Harry Mens de gebeurtenissen op zakelijk en financieel-economisch gebied van de afgelopen week, met bekende en minder bekende gasten, in het TV programma Business Class op RTL 7.
Regelmatig is Bert van Arkel te gast in dit programma. Bert vertelt graag over zijn methode, seminars en interessante beleggingsmogelijkheden. Kijkt u mee?” Met een link naar 9 november 2009 over de ‘Van Arkel indicator’ die gaat over het spelen met aandelen.

Van Arkel was ook tussenpersoon voor Quality Investments en zeker niet de enige. Justitie greep in. Op 13 juni 2010 prijst Van Arkel uitgebreid het BGI Fund van Quality Investments aan. Een paar dagen later wordt al op voortreffelijke wijze de de kachel aangemaakt met Van Arkel, Mens en hun Business Class en hun spelletje met ‘garanties’:

“Wat heeft u aan deze garanties? Kort gezegd, niet zoveel. U heeft zekerheid nodig over de zwakke punten in het product niet over de sterke punten…. Daarnaast is mij in de afgelopen jaren iets opgevallen. Als een (financieel) product wordt gepromoot bij Business-Class van Harry Mens dan zijn er binnen een paar jaar problemen mee.”

En dit is ook leuk om te kijken, balletje balletje met de hebzuchtigen: “Volgens Bert van Arkel heeft de gevestigde financiële orde het verbruid. “Van de 3.500 beleggers die ik de laatste vijf jaar heb gesproken is minder dan 1% tevreden over zijn of haar bank. Ook is minder dan 1% tevreden over zijn of haar vermogensgroei. Het is dan ook tijd voor ‘beurs-onafhankelijk’ en ‘bank-onafhankelijk’ beleggen”.

Harry Mens prees indirect producten van Quality Investments aan met zijn Business Class volgens Jan Maarten Slagter van de VEB. Mens zegt van niet: “Compleet onzin.” Hij dreigt met de rechter.

Slagter: “Ik word hier door de heer Mens als leugenaar neergezet.” Dan gaat hij naar de rechter, zegt hij. Maar Mens belooft hard een kort geding op korte termijn.

Slagter noemt Business Class ook een ‘quasi journalistiek programma als een Tell Sell’. Luister naar de uitstekend door Tim Overdiek geleide discussie.

  • Reacties

  • Ari Olivier | 27/07/14 om 11:57

    Mogelijkerwijs is mijn naam nog wel bekend genoeg om aandacht te krijgen voor het volgende:
    Die Bert van Arkel krijgt het met me aan de stok over de terugbetaling van de slachtoffers van de door hem zo vol vuur aanbevolen Life settlement polissen van het voormalige Quality Investment. Weliswaar heeft de rechter destijds bepaald dat de beleggers beter op hun geld moeten passen maar de beleggers willen hun geld terug. Laten ze nu mij gevraagd hebben om Bert van Arkel via MIJN methode aan te pakken… De bankrekening is rood , zijn huis staat onder water en de oude Mercedes is 5000 Euro waard. Spanje huis te koop maar niet echt veel waard. Enfin we zien wel, betalen gaat hij wel hoor….Het vreugdesprongetje , zijn handelsmerk, zal niet langer op het programma staan.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen