Weg met 2,6 miljoen euro 

De ethiek van Peter Bakker

Ex-baas TNT liet zich altijd voorstaan op zijn nobele principes.

Gelezen: RTL Z, Bericht VEB

Peter Bakker heeft bij zijn vertrek bij TNT NV niet enkel twee jaarsalarissen, in totaal 1,8 miljoen euro, meegekregen maar ook is voor acht ton een opzegtermijn van zes maanden afgekocht.

TNT bevestigde het bericht van RTL Z over het afkopen van de opzegtermijn. De beleggersvereniging VEB noemt het ‘teleurstellend’ en ‘niet sjiek’. En ook: ” En dan is er nog de merkwaardige afkoop van Bakkers contract. De gewezen topman had in zijn contract klaarblijkelijk een opzegtermijn van zes maanden opgenomen. Dat levert hem nu 800.000 euro extra op.

Al in december 2010 informeerde TNT beleggers over het vrijwillige vertrek van zijn topman. Als toen het arbeidscontract was opgezegd had het bedrijf keurig rekening gehouden met het vertrek van Bakker in mei 2011, de officiële splitsing van de onderneming.”

Wel jammer van en voor Bakker, want hij is een vooraanstaand ethisch ondernemer. Zo luidt ook het beeld in een recent interview met Management Scope. Hij is recent benoemd tot voorzitter van de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD), een mondiale coalitie van grote bedrijven die duurzaam ondernemen willen promoten.

  • Reacties

  • Marc | 04/10/11 om 15:41

    dat men nog verbaasd is over deze onethische vertrekpremie van Petertje ‘Pos’ Bakker die zich naar de buitenwereld als de duurzame CEO profileerde met zijn Prius en Lexus en nu zijn elektrische auto terwijl hij prive naar Formule 1 wedstrijden gaat met zijn vriendjes in Singapore (lekker duurzaam) en prive in BMW cabrio’s rondreed en zijn vrouw of exvrouw in Audi A7 liet rondscheuren in Rotterdam. Echt een man die duurzaam naar buiten leeft maar niet van binnen en die niet doorheeft gehad dat hij al die jaren door zijn eigen mensen die hem droegen zich zo kon profileren. En dat wordt de baas van het WBCSD. Wat een lachertje……alles voor de buitenwereld. Petertje Pos blijkt toch ook een graaier te zijn net als alle andere graaiende CEO’s waar hij jarenlang zo op afgaf……hoogmoed komt voor de val……

  • De Clown | 07/12/11 om 12:45

    Het ontgaat mij volkomen waarom mensen een hoge dunk zouden hebben van Peter Bakker. Ik krijg nu dagelijks 5-7 mensen aan mijn deur die een brief, pakje of reclame komen brengen en allemaal werken voor een erbarmelijk loon. Dat kan nooit efficient zijn. Als onze Post de markt niet had uitgemolken om megalomane buitenlandse overnames te financieren, dan hadden u en ik heden ten dage een kwalitatief goede postbezorging door mensen die fatsoenlijk betaald werden.
    In goed Nederlands schrijf ik dus eigenlijk, dat de postbezorging vandaag de dag een zooitje is en dat kunnen we de bezorgers niet eens kwalijk nemen. En al die ontslagen postbodes, dat was nergens voor nodig. Oftewel, nog meer Peter Bakker’s in NL en we gaan goed naar de donder.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen