Volkskrant met nieuwe onthullingen 

Mariko Peters op hare majesteits ambassade 2

Eerste belangenverstrengeling was geen incident. Interview met NRC een farce.

Gelezen: Volkskrant, GeenStijl

Die ene subsidie door Mariko Peters (GroenLinks) verschaft aan ‘cultureel ondernemer’ Robert Kluijver uit pure verliefdheid is niet de enige volgens de Volkskrant. Later nog:

“Kluijver vraagt Peters om subsidie voor een boekenbeurs met uitgevers uit Iran, Pakistan en Afghanistan. ‘Zou je belangstelling hebben om dit financieel te steunen?’ Peters antwoordt dat ‘deze ambassade nog fondsen heeft voor kleine culturele projecten. (…) Ik zal er naar kijken als je het indient.’…

Peters ontkende donderdag desgevraagd opnieuw dat zij in de fout is gegaan: ‘Vanaf april 2005 hebben wij geen zaken meer met elkaar gedaan (…) pas vanaf begin 2006 kregen wij een stabiele relatie.'” Ze bevestigt daarmee de smoezen geuit in een interview met NRC, de krant die geen beste beurt maakt met dit soort witwassen.

Ook staken de ambassade en de ambassadeur volgens ‘een anonieme bron’ de kop in het zand over de affaire. Kluijver was vaste gast en sliep daar met Peters.

Ook leuk voor Leugens.nl: Peters heeft in 2009 een motie ingediend met het verzoek aan de regering te onderzoeken “…hoe de schijn van belangenverstrengeling bij de subsidieverlening door culturele fondsen voorkomen kan worden.”

  • Reacties

  • Lambert | 12/08/11 om 14:07

    Laat die Mariko eens een lijstje maken van door de ambassade verstrekte subsidies, via haar vriendje, kunnen we lachen (of huilen)

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen