Subsidietje geritseld voor een paar orgasmes 

Mariko Peters op hare majesteits ambassade

GroenLinksers geeft BuZa weer een extra streepje op Leugens.nl

Gelezen: HP De Tijd, Volkskrant, Villamedia

Het libido regeert, ook in de natuur die GroenLinks wil beschermen. En we hebben Buitenlandse Zaken (BuZa) leren kennen op Leugens.nl. En nu het geval Mariko Peters, van Minerva in Leiden tot aan een glanzende loopbaan bij onder meer de ambassade in Kabul. Daar ging het fout, blijkens de volgende e-mail conversatie met geliefde Robert Kluijver:

Peters, begin april 2005:

“Robert! Wat verrukkelijk om van je te horen (…) Ik, ik kan je vertellen dat ik eigenlijk de hele tijd wegdroom en niet meer mijn hoofd lijk te bezitten. Daar wandelen duizend kleine gedachten aan jou die met me mee buitelen bij alle dingen die ik doe (…) Ik hoop dat je nog ergens appeltjesgroene glooiende velden kent want er zijn ook duizend dingen voor gesprekjes. Ik ben 14 april terug in Kabul.”

Kluijver, 6 april:

“Ik ben al wat ‘appeltjesgroene glooiende velden’ aan het onderzoeken…maar je komt al binnenkort terug, en dan kunnen we verder praten.”

Peters, 17 april:

“Ik zie dat ik je professioneel wat moet vragen: Het Prins Claus Fonds vraagt mij eens wat meer te weten te komen over jullie circus-project. Ra ra ra (…) Bij deze kwijt ik mij graag van die taak. Misschien dat ik gauw een kop koffie bij je mag halen voor een vakkundige presentatie.”

Medewerker Prins Claus Fonds aan Peters, 21 april:

“Veel dank voor uw uitgebreide en snelle reactie. De achtergrondinformatie die u geeft is uitermate behulpzaam.”

Peters, 22 juni:

“Hee Robert! (…) heb je nog de fondsen gehad ? (…) Liefs, Mariko.”

Kluijver, 22 juni:

“We hebben meer geld gekregen dan we verwachtten: 38.000 euro (…) Dat is prachtig.”

Hopsakee, centjes binnen, tenzij deze gepubliceerde e-mail conversatie hartstikke in scene gezet is. De code van Buitenlandse Zaken schrijft voor dat diplomaten ‘elke schijn van belangenverstrengeling’ of ‘vriendjespolitiek’ moeten vermijden.

Onwaar verhaal, zegt Peters. HP publiceert tal van ‘feitelijke en juridische’ onjuistheden. BuZa doet onderzoek. GroenLinks heeft een traditie opgebouwd met malicieuze acties en leugens daarover, van Tara Singh Varma in 2001 tot Sam Pormes in 2005 en Wijnand Duyvendak in 2008.

Peter wordt ook beschuldigd van betrokkenheid bij de vermoede ontvoering van drie minderjarige kinderen die Kluijver al terugbezorgd zou moeten hebben bij zijn Engelse ex. Waarom daar zo’n ophef over wordt gemaakt, is een raadsel. Kinderen ontvoeren door ex’en (meestal moeders) gebeurt aan de lopende band, is één van de zwaarste en meest voorkomende misdaden in Nederland, dus daar kraait geen haan naar.

Volgens HP/De Tijd wilden Kamerlid Mariko Peters en GroenLinks op dinsdag 2 augustus per kort geding een publicatieverbod bij HP/De Tijd afdwingen van een artikel over Peters. GroenLinks ontkent dat ze heeft overwogen een publicatieverbod af te dwingen.

 • Reacties

 • V. Baarn | 05/08/11 om 12:48

  Mariko’s vriendje meneer Kluijver heeft in Afghanistan een aantal jaren gewerkt voor de club van George Soros.
  Wie Soros en zijn bezigheden kent weet dat we dan met de allergrootste wereldwijde maffia te maken hebben.
  Een parlementair onderzoek naar de gangen van Mariko en haar man is het minste waar de belastingbetaler recht op heeft.

 • Niquote | 06/08/11 om 22:22

  Weet niet of Kluijver voor Soros gewerkt heeft, evenmin of dat een maffia figuur is, Google noch Wiki geeft daar echt uitsluitsel over. Wel weet ik dat dit absoluut geen incident bij BuZa is, reeds in de jaren zestig werd toenmalig minister Blauw op rijkskosten in Parijs van de nodige hoeren voorzien en is het uiteindelijk toegestopte bedrag gelijk aan dat van een gemiddeld etentje met een onderknuppel uit een kansloos land. De zeden van BuZa nu opeens op een weegschaal leggen zullen ze dan ook niet begrijpen, het is als tweedimensionale wezentjes uitleggen wat hoogte is. Volstrekt kansloos.

 • V. Baarn | 07/08/11 om 22:24

  Kluijver was in Afghanistan de lokale chef van de Open Society van George Soros (echte naam György Schwartz), die op zijn 14e (in 1944) al op pad ging om namens de nazi’s bezittingen van joden te confisqeren. Hij noemde het in een 60 Minutes-interview het mooiste jaar van zijn leven.

  Heel veel meer info over Soros – in de categorie informatie die de gangbare bladen/zenders je niet geven – vind je oa hier:
  http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_rothschild06.htm
  Met name de lange termijn analyses van het werk van Soros maken duidelijk hoe destructief dat werk is.

 • Niquote | 08/08/11 om 13:09

  Beste Baarn, je onderzoek is bewonderenswaardig en nuttig, maar vrees dat dit niet meer als onprettige bijkomstigheid gezien zal worden. Ten onrechte, want bij juistheid is dit extra zwaar aan te rekenen, edoch de mores van het politieke debat zal het als niet zo ter zake afdoen. Aan de andere kant ook niet zo vreemd als je eens andere NGO’s onderzoekt en er een dagtaak van zou kunnen maken de herkomst van hun fondsen te achterhalen en de echte motieven te ontmaskeren. (Aanrader is natuurlijk “De crisiskaravaan” van Polman) Vooropgesteld, het merendeel der veldwerkers zijn absoluut van goede wil en begaan maar vanuit hun achtergrond veelal niet in staat de machinaties en belangen van hogerhand te doorgronden. Ontwikkelingshulp is een bedrijfstak met dito wetten en regels. Daarnaast heeft zij om te gaan met de diep ingewortelde locale corruptie, wat geen sinecure is en op termijn onherroepelijk leidt tot gecorrumpeerd worden in de eigen gelederen. Zoals in elk bedrijf zijn er de uitvoerders, maar ook de managers met daarboven weer de regiomanagers met daarboven enz. Het algemeen heersende strijkstok beeld wordt veelal afgedaan als geloven in complottheorie, maar is in tegendeel gewoon de werkelijkheid. Zag onlangs een mij onbekende organisatie “Orange Babies” met peperdure Ster reclame waarvan het filmpje al een vermogen moet hebben gekost. Deze org. maar even nagetrokken, publiceren keurig hun jaarrekening en alles lijkt daarmee koek en ei. Inderdaad, de org. bestaat nog niet zo lang en de directeur verdient een “keurige” 75k en werkt verder uitsluitend met vrijwilligers. Toch staan de totale salariskosten op ca 280k?
  Van het totaal opgehaalde vermogen is nog geen 50% daadwerkelijk aangewend en wordt het pand gehuurd van een BV waarvan de directeur dan weer eigenaar is. Tja, dit is maar een voorbeeld. Waarom zijn er nog steeds geen dorpen in Azie herbouwd ondanks de enorme bedragen die zijn opgehaald en waarom is het in Haitie nog steeds dezelfde puinhoop. Gewoon, de Sorossen van deze wereld zitten overal, overal waar veel geld heen gaat. Zoals ook naar BuZa overigens.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen