Als bazin The Sun ook afgeluisterd 

Schaamteloze leugen Rebekah Brooks

Schold redactie uit een primeur gemist te hebben die ze zelf onder de pet hield.

Gelezen: Volkskrant

News of the World luisterde de voice mail van zijn ex-hoofdredacteur Rebekah Brooks ook af, toen ze later hoofdredacteur van The Sun was. Dat leverde de primeur op van de buitenechtelijke relatie van minister van binnenlandse zaken David Blunkett. Hij moest aftreden.

“De blinde Labour-minister was goed bevriend met Brooks, en met Rupert Murdoch. In de zomer van 2004 liet hij regelmatig berichten achter op Brooks’ antwoordapparaat. Hij smeekte haar om advies aangaande zijn verhouding met de uitgeefster Kimberley Quinn. News of the World bracht deze affaire prominent naar buiten.

Brooks was niet alleen woest op haar ex-collega’s. Ze schold haar eigen nieuwsredactie de huid vol wegens gebrekkige onderzoeksjournalistiek en dat terwijl ze zelf al weken op de hoogte was van Blunketts avontuur, maar daarover had gezwegen om haar vriendschap met de Labour-top niet op het spel te zetten.”

Zie ook Guardian: portret van Brooks

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen