Belastingdienst, via NRC: 

Bram Moszkowicz koopt oorbellen van zwart geld

Pand in hypotheek geven komt wel een eind aan, maar aan het verblijf op Leugens.nl niet.

Gelezen: Tom Kreling in NRC Handelsblad

Goed, hoeveel miljoen Leugenspagina’s moeten we nog vullen met belsdtingontduikers. Maar dit is een speciale: want de vraag rijst natuurlijk hoe Geert Wilders de diensen van Bram Moskowicz heeft afgerekend. Dat vraagt NRC handelsblad zich nu net niet af in een verder aardige onthulling:

“Advocaat Bram Moszkowicz heeft tussen 2003 en 2006 voor meer dan een miljoen euro belasting ontdoken. Vorig jaar heeft hij van de belastingdienst een boete en een naheffing gekregen voor de niet opgegeven inkomsten. Het vermoeden is dat het gaat om contante betalingen van cliënten waarvan hij maar een deel administratief heeft verwerkt, zeggen ingewijden. De belastingdienst doet volgens hen ook onderzoek naar de periode 2007-2010.

Om er zeker van te zijn dat Moszkowicz de schuld betaalt, heeft de fiscus een hypotheek van 1 miljoen euro gekregen op zijn kantoorpand aan de Herengracht. Deze hypotheek is op 10 mei vorig jaar gevestigd blijkt uit een akte van het kadaster.”

De belastingdienst vermoedde en kreeg bevestigd dat Bram Moszkowicz meer geld uitgaf dan hij volgens de aangifte binnenkreeg. Daarvan ontstond al een vermoeden nadat het Hof van Discipline de advocaat een berisping gaf wegens ondeugdelijk declareren, dat wil zeggen niet of te weinig.

De fiscus onderzocht vervolgens de administraties van chique winkels waar Moszkowicz zijn contanten besteedde, zoals volgens NRC bij pakkenzaak Oger, juweliers Schaap & Citroen en Cartier en restaurant Le Garage.

Moszkowicz bevestigde tegenover NRC ‘een zakelijk geschil’ met de Belastingdienst uit te vechten.

 • Reacties

 • ataz | 24/07/11 om 16:57

  Het gaat nog om vermoedens dacht ik in de NRC te lezen. Als bekende persoonlijkheid en vakman in de juridische wereld heb je nou eenmaal een voorbeeld rol. Dat verplicht om, meer dan anderen, zorgvuldig en correct te zijn in je handelden. Dus ook wat betreft facturering en fiscale aspecten.

  ‘Vergrieking’ van ons land ligt op de loer als veelverdieners, het zij ze gegund als dat aan eigen kwaliteit te danken is, ook nog de belasting gaan ontwijken en de rest van de samenleving voor de kosten laten opdraaien. Dan wordt het diefstal.

 • Truus | 09/01/12 om 13:02

  tja en Nu ?

  ik kwam wel heel toevallig op deze webshite via SIDN.

  deze website kan bijna niet gevonden worden omdat de SEO niet in orde is en de cms WordPress is grappig net als Joomla maar als professionele webshite niet echt geschikt

  het e-mail adres is fake

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen